NBA, Τα 5 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά: Οι Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στη λογική και τα στατιστικά

10:36 3/3/2022 - Πηγή: Sport 24

Ένα τρίποντο στον αιφνιδιασμό από τον Κρις Μίντλετον, μια μεγάλη άμυνα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα λέι απ του Τζρου Χόλιντεϊ. Μέσα σε τρεις φάσεις, σε μερικά δευτερόλεπτα, οι Μιλγουόκι Μπακς έφεραν τα πάνω κάτω στο Fiserv Forum και πήραν τη νίκη απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ, σε μια αναμέτρηση που είχε αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Το SPORT24 παρουσιάζει τα πέντε (5) πράγματα που ξεχώρισαν στο ΝΒΑ

τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Μαρτίου.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν (πάντα) τον τρόπο

Οι Μαϊάμι Χιτ ήταν εντυπωσιακοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τους Μιλγουόκι Μπακς, με το 47.7% στα τρίποντα να τους φέρνει σε θέση οδηγού μέχρι λίγη ώρα πριν από το φινάλε. Οι παίκτες του Έρικ Σπόλστρα σημείωσαν 20+ τρίποντα απέναντι στα "Ελάφια" για τρίτη φορά την τελευταία διετία, ξανά όμως ηττήθηκαν. Αν μη τι άλλο ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο για την "κόντρα" των δύο ομάδων στο ΝΒΑ, η οποία έχει φουντώσει για τα καλά μετά από τον αποκλεισμό του Μιλγουόκι στα NBA Playoffs στη "φούσκα" του Ορλάντο, το 2020.

Το 0.006% για την παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Πέραν αυτού, τα "Ελάφια" κατάφεραν κάτι σπάνιο για τη φετινή σεζόν: την επιστροφή από το -14 (113-99 εν προκειμένω) στα έξι λεπτά για το τέλος. Κάπως έτσι, έγιναν μόλις η τρίτη ομάδα φέτος που καταφέρνει να ανατρέψει τέτοια διαφορά σε αντίστοιχο χρονικό σημείο, με το ποσοστό μέχρι πριν από μερικές ώρες να ήταν στο 0.006% και να ανεβαίνει ελαφρώς μετά τη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς.

Το πρωτοφανές κατόρθωμα των Νιου Γιορκ Νικς

Οι Νιου Γιορκ Νικς δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο Wells Fargo Center, παρά το γεγονός πως βρέθηκαν κάποια στιγμή στο +16 απέναντι στους Φιλαντέλφια Σίξερς. Το πλέον εντυπωσιακό (με την κακή έννοια) για την ομάδα του Τομ Τίμποντο είναι πως επρόκειτο για την τέταρτη φορά μέσα σε περίπου ένα μήνα, που διψήφιο προβάδισμα με 15+ πόντους δεν της αρκεί. Η Νέα Υόρκη μετράει τέσσερις ήττες από τις αρχές του Φεβρουαρίου κι έπειτα σε τέτοιες περιστάσεις, χάνοντας κι άλλο έδαφος στην Ανατολή.

Το All Star Break έκανε κακό στο Πόρτλαντ

Το Πόρλαντ παλεύει -σε θεωρητικό επίπεδο- για να προλάβει ένα εισιτήριο για το play-in tournament στη Δύση, οι εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει την τελευταία εβδομάδα όμως δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές. Μετά το All Star Break, η ομάδα του Τσόνσι Μπίλαπς μετρά τρεις διαδοχικές ήττες. Το ακόμη χειρότερο όμως είναι πως αυτές ήρθαν με μεγάλες διαφορές, αφού καταγράφηκε συντριβή από το Γκόλντεν Στέιτ (-37), το Ντένβερ (-30) και το Φοίνιξ (-30).

Η υποδοχή του Τζέιμς Χάρντεν

Ο Τζέιμς Χάρντεν έπαιξε για τρίτη φορά με τη φανέλα των Φιλαντέλφια Σίξερς, για πρώτη όμως μπροστά στο κοινό της (νέας) ομάδας του. Οι φίλοι της Φιλαντέλφια γέμισαν το Wells Fargo Center και αποθέωσαν τον "Μούσια", ο οποίος -με τη σειρά του- έπραξε τα δέοντα, έχοντας 26 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 35'42'' συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα