H McLaren με τα χρώματα του Άιρτον Σένα στο GP του Μονακό

Τη θέση της κλασσικής πορτοκαλί-μαύρης διχρωμίας του μονοθεσίου του Ουόκινγκ θα πάρει, αποκλειστικά για τον αγώνα του Μονακό, η τριχρωμία του κίτρινου-πράσινου-μπλε της βραζιλιάνικης σημαίας και του κράνους του μεγάλου τρις πρωταθλητή της Formula 1, που έχασε τη ζωή του στο GP της Ίμολα την Πρωτομαγιά του 1994.

Πέραν των χρωμάτων, η εμπρός και η πίσω

πτέρυγα της MCL38 φέρει το όνομα του Σένα με μια πολύ ιδιαίτερη γραμματοσειρά, ενώ το κόκπιτ κοσμείται εσωτερικά με μνημειώδεις φράσεις που έχουν ειπωθεί από τον Άιρτον. Μαζί με τα χρώματα του αγωνιστικού μονοθεσίου, η McLaren παρουσίασε και μια αντίστοιχη, ενός και μοναδικού αντιτύπου, έκδοση του supercar Senna, με την ονομασία Senna Sempre.


Η McLaren σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τα χρώματα του Paulista στο Μονακό, διότι ο τρις πρωταθλητής της F1 (που κέρδισε και τα τρία πρωταθλήματά του, το 1988, ‘90 και ‘91 με τη McLaren-Honda) συνέδεσε το όνομά του με τον αγώνα του πριγκιπάτου.

Ο Σένα κέρδισε 6 φορές το GP του Μονακό, που θα ήταν επτά αν δεν έκανε το περιβόητο λάθος του στη στροφή Portier το ‘88. Από τότε και μετά κέρδισε διαδοχικά από το 1989-μέχρι το ‘93.


Μέχρι και σήμερα, ο Άιρτον παραμένει ο πιο επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας της McLaren, έχοντας κερδίσει με την αγγλική ομάδα τις 35 από τις συνολικά 41 νίκες του, και φυσικά τα τρία πρωταθλήματά του και τέσσερις παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών.

Όπως υποστηρίζει η McLaren, η ιδέα για τον χρωματισμό αυτό δουλεύεται εδώ και 12 μήνες, και έχει τις ευλογίες της οικογένειας Σένα - η οποία ενεπλάκη, μάλιστα, στο σχεδιασμό του χρωματισμού αυτού.


Η ανιψιά του Άιρτον, Μπιάνκα Σένα, είναι σήμερα η διευθύντρια της Senna Global, και δήλωσε σχετικά: “Είναι τιμή να αναγνωρίζεται ο Άιρτον μέσα από αυτούς τους χρωματισμούς, σε συνεργασία τόσο με τη McLaren Racing όσο και με τη McLaren Automotive.

Πρόκειται για έναν φανταστικό τρόπο να γιορτάζουμε τη ζωή του, την κληρονομιά του, μέσω του εμβληματικού χρωματισμού και των δύο αυτοκινήτων. Η McLaren σήμαινε πολλά για εκείνον και μαζί πέτυχαν ιδιαίτερες επιτυχίες, πολλές εκ των οποίων είναι μνημειώδεις μέχρι σήμερα για τόσους πολλούς ανθρώπους”, συμπλήρωσε η Μπιάνκα Σένα.


Και ο διευθύνων σύμβουλος της McLaren, Ζακ Μπράουν, πρόσθεσε ότι “η επίδραση [του Σένα] στη McLaren είναι τεράστια, όχι μόνο με τα αγωνιστικά του επιτεύγματα αλλά και με την παρουσία του στην ομάδα, και τώρα με την κληρονομιά του. Έτσι, είναι τιμή μας να αγωνιστούμε για εκείνον στο πιο επιτυχημένο του σιρκουί, με τον πράσινο, κίτρινο και μπλε χρωματισμό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
McLaren, Άιρτον Σένα, Μονακό,McLaren, airton sena, monako