GP Λας Βέγκας: Ο Ράσελ ταχύτερος στις τρίτες ελεύθερες δοκιμές

Ο Αγγλο-Ταϊλανδός οδηγός της Williams ήταν το πρώτο θύμα των αμείληκτων τειχίων που παραμονεύουν στους δρόμους της πόλης της Νεβάδας στο 21ο GP της φετινής Formula 1, καθώς η πρόκρουση τον άφησε με σπασμένες τις αναρτήσεις της αριστερής πλευράς της FW43.

Ο Άλμπον προσπάθησε να επιστρέψει στα πιτς, αλλά έχασε το πίσω αριστερό ελαστικό στην πορεία κι έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην άκρη της πίστας, αναγκάζοντας τους οργανωτές να διακόψουν τη διαδικασία.

Η κόκκινη σημαία αυτή χάλασε τους γρήγορους γύρους

που είχαν αφήσει για το τέλος οι οδηγοί τόσο της Ferrari όσο και της Red Bull. Ο Σαρλ Λεκλέρ, ιδιαίτερα, βρισκόταν σε αρκετά γρήγορο ρυθμό με τη μαλακή γόμα πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει αυτό τον γύρο του.


Αυτό πιθανότατα βοήθησε τους τρεις νεαρούς οδηγούς της Mercedes, της McLaren και της Williams να διατηρήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με διαφορά 0,4'' και 0,55'' μεταξύ τους, και τον Μαξ Φερστάπεν άλλα 8 χιλιοστά πίσω από τον Σάρτζεαντ.

Η Ferrari φάνηκε να δοκιμάζει την τακτική που θα ακολουθήσουν οι οδηγοί της στις δοκιμές κατάταξης, που έρχονται σε περίπου δύο ώρες (18/11, 10:00): συγκεκριμένα, το slipstream που φέρεται ότι θα προσφέρει ο Κάρλος Σάινθ στον Σαρλ Λεκλέρ στη μεγάλη ευθεία των 2 χιλιομέτρων του Las Vegas Strip, δεδομένου ότι ο Ισπανός έχει δεχθεί ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση.

Κατά τα άλλα, δεν συνέβησαν και πολλά ενδιαφέροντα στην τρίτη και τελευταία αυτή περίοδο δοκιμών, στην οποία ο Φερστάπεν εμφανίστηκε περίπου στο μέσον της και οι ομάδες επικεντρώθηκαν και πάλι στις δοκιμές θερμικής διαχείρισης των ελαστικών - καθώς η θερμοκρασία στις δοκιμές κατάταξης ενδέχεται να είναι ακόμα και μονοψήφια.

Αυτός είναι ο λόγος που είδαμε ξανά ασυνήθιστα πολλά μπλοκαρίσματα και εξόδους των οδηγών στους χώρους διαφυγής των στροφών - όπως του Φερστάπεν και του Ντάνιελ Ρικιάρντο στα φρένα της στροφής 12.

Οι δοκιμές κατάταξης του 21ου φετινού αγώνα της F1 ξεκινούν τα μεσάνυχτα στο Λας Βέγκας, που σημαίνει στις 10:00 π.μ. (18/11) με την ελληνική ώρα - μην χάσετε το LIVE του SPORT24.

Keywords
Τυχαία Θέματα