Formula 1: Ρεκόρ 23 αγώνων στο πρόγραμμα του 2022, οι 7 ή 8 με Sprint Qualifying

Με νέο ρεκόρ 23 αγώνων θα διεξαχθεί η νέα σεζόν στη Formula 1. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε ότι ο προγραμματισμός για 23 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα γίνεται με πλήρη επίγνωση και σεβασμό των περιορισμών που εξακολουθούν να υφίστανται ανά τον κόσμο για την πανδημία της Covid-19.

Το επίσημο πρόγραμμα του 2022 αναμένεται να ανακοινωθεί προς το τέλος αυτού του μήνα.

"Στόχος μας είναι να δώσει η F1 αυτή την αχτίδα αισιοδοξίας και να γυρίσουμε στη φυσιολογική τροπή των πραγμάτων», τόνισε ο Ιταλός. "Η κεντρική ιδέα είναι να υπάρχει ο σωστός ρυθμός διεξαγωγής των αγώνων στο πρόγραμμα, με τις απαραίτητες περιόδους παύσης".

Ο Ντομενικάλι συνέχισε λέγοντας ότι η νέα δομή των αγωνιστικών τριημέρων -που περιλαμβάνει τις δοκιμές κατάταξης την Παρασκευή και τον καθορισμό της εκκίνησης απο έναν μικρό αγώνα Sprint Qualifying το απόγευμα του Σαββάτου-, που δοκιμάστηκε ήδη φέτος στο Σίλβερστοουν και στη Μόντσα και θα δοκιμαστεί και στο Ιντερλάγκος της Βραζιλίας- θα επεκταθεί του χρόνου.

"Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι δεν θα έχουν όλοι οι αγώνες τη δομή του Sprint Qualifying. Είναι κάτι που θέλουμε να κρατήσουμε για το ένα τρίτο των αγώνων, λίγο ως πολύ", δήλωσε ο πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari. "Είχαμε πει στα ξεκινήματα φέτος ότι θα κάνουμε δοκιμές αυτή τη χρονιά για να αποφασίσουμε το σωστό πλάνο για το μέλλον. Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων που λάβαμε [για τη δομή του Sprint Qualifying] ήταν υπερβολικά θετικά.

Οι οργανωτές είναι πολύ ικανοποιημένοι, διότι υπάρχει δράση και την Παρασκευή, και το Σάββατο και την Κυριακή. Όμως, στο πλάνο μας για τη νέα χρονιά θα υπολογίσουμε και τις απόψεις των ανθρώπων στους οποίους δεν άρεσε αυτή η δομή. Γενικά μιλώντας, πάντως, ήταν μια εκπληκτική επιτυχία".

Πίσω στο πρόγραμμα του 2022, ο Ντομενικάλι κατέληξε: "Αυτό που μπορώ να πω, χωρίς να αποκαλύπτω πολλά, είναι ότι του χρόνου η σεζόν θα ξεκινήσει στο μέσον Μαΐου και τα τελειώσει στο μέσον Νοεμβρίου".

Keywords
Τυχαία Θέματα