Formula 1: Ο Σάινθ κοντά σε νέα συμφωνία με τη Ferrari, και με βλέψεις για την πρώτη του νίκη

Η εντυπωσιακή πρώτη σεζόν του Κάρλος Σάινθ με τη Scuderia το 2021 έφερε την απόλυτη συμφωνία των δύο πλευρών για την ανανέωση του συμβολαίου τους - καθώς ο Ισπανός ανέλυσε τι πρέπει να βελτιώσει μετά το Μπαχρέιν για να φτάσει στην πρώτη του νίκη στη F1.

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο μόνος οδηγός από όλους όσους άλλαξαν ομάδα το 2021 που κατάφερε να προσαρμοστεί τόσο γρήγορα και τόσο καλά στο νέο του περιβάλλον - και μάλιστα σε ένα τόσο δύσκολο όσο του Μαρανέλο.

Οι δύο θέσεις του στο βάθρο με ένα μονοθέσιο όχι ανταγωνιστικό των Mercedes

και RBR, και η μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από τον εμπειρότερο με την ομάδα Σαρλ Λεκλέρ, φέρνει τώρα την ανανέωση του συμβολαίου του όπως επιβεβαίωσε τόσο ο ίδιος όσο και ο διευθυντής της Scuderia Ματία Μπινότο - χωρίς να αποκαλύψουν, ωστόσο, τη διάρκεια της νέας συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση περί της ανανέωσης του συμβολαίου του με τη Ferrari ο Ισπανός είπε στο Μπαχρέιν πως "πιστεύω ότι είμαστε κοντά, πολύ κοντά, Πολύ, πολύ κοντά. Εξαιρετικά κοντά. Σχεδον εκεί". Και ο Μπινότο συμπλήρωσε πως "νομίζω ότι έχουμε βρει μια συμφωνία, που απομένει μόνο να τη μεταφέρουμε στο χαρτί".

Το κακό ξεκίνημα και το όνειρο της πρώτης νίκης

Παρά την τάχιστη περσινή του προσαρμογή στη Ferrari SF21, όμως, φέτος τα πράγματα δεν ξεκίνησαν το ίδιο καλά για τον Ισπανό με τη νέα F1-75. Όπως είπε ο ίδιος, το αγωνιστικό τριήμερό του στο Μπαχρέιν ήταν το χειρότερό του από τότε που πήγε στη Scuderia, καθώς ακόμα δεν έχει καταφέρει να προσαρμόσει το οδηγικό του στιλ στο νέο μονοθέσιο.

Μιλώντας για τα προβλήματα που δεν τον άφησαν να συναγωνιστεί τον Λεκλέρ, δεδομένου ότι η Ferrari επιτρέπει -προς το παρόν, ίσως- στους δύο οδηγούς της να μονομαχήσουν στην πίστα, ο Σάινθ εξήγησε: "Στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών ήμουν πολύ πίσω, πιο πίσω από όσο ήμουν ποτέ όσο είμαι στη Ferrari, κι αυτός είναι ο λόγος που παρά το 1-2 που πετύχαμε δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αυτό το τριήμερο.

Ήταν το πιο δύσκολο Σαββατοκύριακο που είχα ως οδηγός της Ferrari και τώρα πρέπει να βάλω το κεφάλι κάτω, να καταλάβω αυτό το αυτοκίνητο, πού κάνει τη διαφορά ο Σαρλ με την οδήγησή του και με τον τρόπο που προσεγγίζει τις στροφές και διαχειρίζεται τα λάστιχα, όπως και στον αγώνα", συμπλήρωσε.

Μπαίνοντας σε περισσότερες λεπτομέρειες, πρόσθεσε: "Δεν οδηγώ με τον τρόπο που πρέπει το αυτοκίνητο να οδηγείται, τουλάχιστον με τις ρυθμίσεις που έχουμε τώρα. Ξεκάθαρα, ο Σαρλ κατάφερε να κάνει καλύτερη δουλειά, ήταν ταχύτερος όλο το τριήμερο. Νομίζω ότι εγώ ανέβηκα σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο στη δεύτερη και τρίτη περίοδο των κατατακτήριων, που κατάφερα να κάνω δύο καλούς γύρους και να είμαι σε καλό επίπεδο. Αλλά όλο το υπόλοιπο τριήμερο ήμουν τρια δέκατα πίσω.

Είναι μια υστέρηση που ποτέ δεν είχα πέρσι, είναι κάτι καινούριο για μένα και ήταν λιγάκι δύσκολο Σαββατοκύριακο. Πρέπει να βρω που βρίσκονται αυτά τα 3-4 δέκατα, και μόλις τα βρω και φέρω το αυτοκίνητο στα μέτρα μου, και μάθω ακριβώς πώς πρέπει να το οδηγώ, τότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να διεκδικήσω μια νίκη. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να κατεβάσω το κεφάλι και να δουλέψω".

Ενόψει του δεύτερου φετινού αγώνα της F1, το προσεχές τριήμερο (25-27/3) στη Τζέντα, ο 27χρονος είπε: "Πρέπει να βελτιωθώ αν θέλω να διεκδικήσω μια νίκη και θα προσπαθήσω να κάνω πρόοδο για τη Τζέντα. Πιστεύω ότι ναι, μπορώ να βελτιωθώ από το ένα Σαββατοκύριακο στο επόμενο. Το αν μπορώ να καλύψω πλήρως τη διαφορά, είναι ένα καλό ερώτημα. Ελπίζω ότι μπορώ, και θα δουλεύω πολύ σκληρά για αυτό".

Λεκλέρ: Η μεγάλη φετινή αλλαγή της Ferrari

Την ίδια στιγμή, ο Σαρλ Λεκλέρ βρίσκεται στους επτά ουρανούς με την νίκη του στο Μπαχρέιν, και κυρίως με τον επιβλητικό τρόπο με τον οποίο την πέτυχε - αλλά και με το γεγονός, όπως είπε, ότι η Ferrari απέδειξε ότι επέστρεψε φέτος στη μάχη των πρωταθλημάτων.

"Ξεκινώντας τη χρονιά ξέραμε ότι θα είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν ξέραμε που ακριβώς. Τώρα βλέπουμε ότι βρισκόμαστε στη μάχη για τον τίτλο, και είναι εκπληκτικό. Νομίζω ότι είμαστε και οι δύο πολύ, πολύ χαρούμενοι που έχουμε ένα αυτοκίνητο ικανό να κερδίζει, και θα το παλέψουμε, σίγουρα", είπε ο Μονεγάσκος.

Την άποψη ότι η Scuderia γύρισε στην κορυφή της F1 εξέφρασε και ο Σάινθ: "Πριν τον αγώνα μιλούσαμε με τον Σαρλ και το πρώτο που είπαμε είναι πόσο ωραία είναι η αίσθηση να εκκινούμε από την πρώτη και την τρίτη θέση, και να μαχόμαστε μαζί για κάτι μεγαλύτερο. Θα είναι σίγουρα μια μεγάλη χρονιά, και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα εξελίξουμε το αυτοκίνητο καλά - διότι, προς το παρόν, είναι ένα γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά πρέπει να παραμείνει γρήγορο όλη τη χρονιά για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα".

Ο Λεκλέρ μίλησε και για τη μεγάλη φετινή αλλαγή που συντενέστηκε μέσα από τις πύλες του Μαρανέλο, την αλλαγή νοοτροπίας στη λειτουργία της ομάδας: "Πέρασε πολύς καιρός από τότε που ξεκινήσαμε τη δουλειά σε αυτό το μονοθέσιο. Υπήρξε τεράστια ποσότητα δουλειάς, και επισης μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας", είπε ο 24χρονος.

Και κατέληξε: "Μετά το 2019 περάσαμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια και η ομάδα στο εργοστάσιο δούλευε εξαιρετικά καλά. Ήμασταν, επίσης, πολύ καλοί στον εντοπισμό των αδυναμιών που είχαν τα αυτοκίνητά μας των περασμένων ετών. Έτσι, προέκυψε ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, που μας έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικούμε καλύτερες θέσεις στους αγώνες".

Photo credits: Ferrari Media

Keywords
Τυχαία Θέματα