Formula 1: Η "νέα αρχή" του Αλόνσο στο Πολ Ρικάρ

12:57 2/6/2021 - Πηγή: Sport 24

Ο Φερνάντο Αλόνσο μιλά μάλιστα για ένα «νέο πρωτάθλημα» που θα αρχίσει για εκείνον από το GP της Νότιας Γαλλίας, στις 18-20 Ιουνίου, κυρίως αν οι αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης επιφέρουν βελτιώσεις στο φετινό του πρόβλημα της θέρμανσης των ελαστικών του, και της διατήρησής τους στο ιδανικό θερμικό «παράθυρο» λειτουργίας.

Μιλώντας για τις αναβαθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, ο Αλόνσο είπε: «Ελπίζω να αποκτήσω κάτι

που να μου επιτρέπει να νιώθω λίγο καλύτερα την ισορροπία του αυτοκινήτου, και να έχω καλύτερη πληροφόρηση σε σχέση με αυτή που λαμβάνω τώρα. Θα είμαι σε θέση να είμαι πιο ανταγωνιστικός και να παίρνω το μέγιστο από το αυτοκίνητο».

Ο επικεφαλής της Alpine F1, Μάρτσιν Μπουντκόφσκι, επιβεβαίωσε τα προβλήματα που είχε ειδικά ο Αλόνσο στο Μονακό με την έγκαιρη θέρμανση των ελαστικών: «Η διαφορά ήταν ότι ο Εστεμπάν [Οκόν] κατάφερε να κάνει τα ελαστικά του να δουλέψουν στο Q1, στη δεύτερη προσπάθειά του, ενώ ο Φερνάντο όχι. Πιστεύω ότι αν τα είχε καταφέρει και εκείνος με τα ελαστικά του, θα ήταν ανταγωνιστικός. Δεν πιστεύω ότι αυτό το τριήμερο σχετίζεται με την πρόοδο που δείξαμε στην Πορτογαλία και στη Βαρκελώνη», τόνισε.

Ο Αλόνσο, επίσης, συμπλήρωσε πως οι αλλαγές στην Α521 «θα αποδώσουν καλύτερα σε πίστες που δεν είναι σιρκουί δρόμου. Στο Μπακού δεν θα είναι η σωστή στιγμή. Από αυτή την άποψη, το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν ήταν ιδανικό από άποψη προγράμματος.

«Είχαμε την Ίμολα και το Πορτιμάο, δύο πίστες στις οποίες δεν είχα οδηγήσει για πολλά χρόνια, ή ποτέ στην περίπτωση του Πορτιμάο, και οι άλλοι οδηγοί είχαν αγωνιστεί πριν λίγους μήνες, στο περσινό πρωτάθλημα. Κι έπειτα, έχουμε δύο σιρκουί δρόμου, στο Μονακό και το Μπακού. Οπότε, ήταν πρόκληση να προσαρμοστώ στους πρώτους έξι αγώνες. Κι έτσι, από το Γαλλικό GP και μετά ανυπομονώ να αρχίσει ένα νέο πρωτάθλημα για μένα», συνέχισε.

Παράλληλα, ο Αλόνσο είπε ότι ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι η αστάθεια, με «σκαμπανεβάσματα» απόδοσης, στη διάρκεια των τριών ημερών ενός αγώνα. «Δεν νομίζω ότι είναι θέμα τύχης, διότι είναι κάτι που επηρεάζει πολλούς οδηγούς, ειδικά όσους βρίσκονται στις πίσω θέσεις των ελεύθερων δοκιμών ή του Q2 στις δοκιμές κατάταξης. Μίλησα με τον Τσέκο (Σέρχιο Πέρεθ) και τον ρώτησα γιατί ενώ ήταν πρώτος στις ελεύθερες δοκιμές του Μονακό, κατέληξε 9ος στις δοκιμές κατάταξης. Δεν βγάζει νόημα.

«Γιατί συμβαίνει συχνά τέτοια αστάθεια στη διάρκεια ενός τριημέρου; Δεν είναι θέμα τύχης, πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Όμως δεν ανησυχώ. Είμαι πιο δυνατός τώρα σε όλο το τριήμερο σε σχέση με τους πρώτους αγώνες, και είμαι χαρούμενος που ήμουν δυνατός στον αγώνα του Μονακό ενώ στις δοκιμές κατάταξης τίποτα δεν δούλεψε. Μένουν ακόμα 18 αγώνες στο πρωτάθλημα και θα κάνουμε τα μαθηματικά το Δεκέμβριο, όχι τώρα», κατέληξε ο Ισπανός.

Keywords
Τυχαία Θέματα