Formula 1: Η FIA ανακοίνωσε οικονομικές παραβάσεις από τη Red Bull, πρόβλημα και με την Aston Martin

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της FIA για το ανώτατο όριο εξόδων των ομάδων για το 2021 το οποίο είχε οριστεί στα 145 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτή η Διεθνής Ομοσπονδία τονίζει πως υπήρξαν παραβάσεις τόσο από την Red Bull όσο και από την Aston Martin. Από την μία η Red Bull έκανε μικρή παραβίαση ξεπερνώντας το επιτρεπόμενο όριο κατά ένα ποσοστό μικρότερο του 5% (δεν διευκρινίζεται πόσο είναι

αυτό).

Από την άλλη η Aston Martin παραβίασε τη διαδικασία υποβολής των απαραίτητων εγγράφων. Πρόβλημα υπήρξε και με την Williams η οποία ωστόσο συμμορφώθηκε αμέσως.

Σε ό,τι αφορά τις ποινές που θα επιβληθούν δεν γίνεται κάποια αναφορά με το πιθανότερο είναι να υπάρξει τιμωρία με πρόστιμο για την Red Bull.

H FIA ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι η εξέταση των οικονομικών εγγράφων των ομάδων ήταν μια μακρά και λεπτομερής διαδικασία, καθώς και ότι όλες παρείχαν την πλήρη υποστήριξή τους σε αυτήν καλή τη πίστει. Επιπλέον, ανέφερε ότι -βάσει του γεγονότος ότι το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά εφαρμογής του ορίου δαπανών- η Επιτροπή Ελέγχου του Ορίου Δαπανών της Ομοσπονδίας αρκέστηκε στα στοιχεία που παρείχαν οι ομάδες, και δεν προχώρησε σε εκτεταμένη έρευνα.

Και συνέχισε: «Η Επιτροπή Ορίου Δαπανών [FIA Cost Cap Administration] εν συνεχεία καθορίζει τις ορθές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί σύμφωνα με τους Οικονομικούς Κανονισμούς σε ό,τι αφορά στην Aston Martin και τη Red Bull, και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε συνάρτηση με τους Κανονισμούς».

Στο μεταξύ, η Red Bull Racing δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απάντησή της στην ανακοίνωση της FIA, η οποία αναφέρει: "Σημειώνουμε τα ευρήματα της FIA σχετικά με "περιορισμένης έκτασης παραβίαση των Οικονομικών Κανονισμών" με έκπληξη και απογοήτευση. Η κατάθεση των στοιχείων μας για το 2021 ήταν κάτω από το όριο δαπανών, συνεπώς πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή τα ευρήματα της FIA καθώς η πίστη μας παραμένει στο γεγονός ότι τα σχετικά κόστη είναι κάτω από το όριο δαπανών του 2021. Παρά τις εικασίες και τις θέσεις άλλων, υφίσταται φυσικά με διαδικασία σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA την οποία με σεβασμό θα ακολουθήσουμε καθώς θα εξετάζουμε όλες τις επιλογές που έχουμε διαθέσιμες".

Keywords
Τυχαία Θέματα