ATP Finals: Πρεμιέρα στο Τορίνο, Ναδάλ εναντίον Φριτς

Το τουρνουά των 8 κορυφαίων της σεζόν κάνει πρεμιέρα με τις αναμετρήσεις του Green Group: Ρουντ-Αλιασίμ και Ναδάλ-Φριτς, με τον Θρυλικό Ισπανό να ξεκινάει την προσπάθεια κατάκτησης του πρώτου τίτλου της καριέρας του στο ATP Finals αλλά και την επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σε περίπτωση που ο 36χρονος από τη Μαγιόρκα καταφέρει να ολοκληρώσει αήττητος το group

stage και προκριθεί στον τελικό, θα τερματίσει για έκτη φορά στο year-end No1 της κατάταξης, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια φανταστική σεζόν με δύο Grand Slam σε Μελβούρνη και Παρίσι.

Ο Ναδάλ θα αγωνιστεί στο βραδινό session της Κυριακής (22:00 / Cosmote Sport 6HD) με αντίπαλο τον Τέιλορ Φριτς που πήρε τη θέση του τραυματία Κάρλος Αλκαράθ, προερχόμενος από την καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Αυτή θα είναι η 4η συνάντηση των δύο ανδρών στο tour, με τον Ισπανό να προηγείται 2-1 στις νίκες. Ο Φριτς κέρδισε φέτος τον Ναδάλ στον τελικό του Indian Wells Masters, κατακτώντας το πρώτο ATP 1000 της καριέρας του ενώ ο Ράφα πήρε την εκδίκησή του στα προημιτελικά του Wimbledon, αν και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στη συνέχεια στους ημιτελικούς κόντρα στον Κύργιο.

Γενικά ο Ναδάλ αντιμετώπισε και φέτος διάφορα προβλήματα τραυματισμών που δεν του έχουν επιτρέψει να αγωνιστεί σε πολλά τουρνουά στο δεύτερο μισό της περιόδου. Από το Wimbledon και μετά έχει πάρει μέρος μόλις σε τρεις διοργανώσεις, με δύο ήττες σε εναρκτήριους γύρους σε Σινσινάτι (Τσόριτς) και Παρίσι (Πολ) και μια πορεία έως τον 4ο γύρο του US Open (Τιαφό).

"Είμαι χαρούμενος γιατί ήμουν σε θέση να προπονηθώ και είμαι ενθουσιασμένος για να παίξω καλά. Αν δεν πίστευα ότι έχω πιθανότητες να παλέψω για το τρόπαιο, δεν θα ήμουν εδώ. Πιστεύω ότι έχω μια ευκαιρία" είπε ο Ναδάλ πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στο Τορίνο.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, θα αναμετρηθούν Κάσπερ Ρουντ και Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (16:00 / Cosmote Sport 6HD), με τον Νορβηγό να πραγματοποιεί τη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση και τον 22χρονο Καναδό να κάνει το ντεμπούτο του στο ATP Finals.

Πέρυσι ο Ρουντ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της indoor διοργάνωσης ενώ ακολούθησε μια εξαιρετική χρονιά για τον 24χρονο Νορβηγό που τον βρήκε φιναλίστ σε δύο Grand Slam (Roland Garros, US Open) ενώ έφτασε μέχρι και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ξεκινώντας από το Νο4 του κόσμου, ο Ρουντ έχει χάσει τη φόρμα του το τελευταίο δίμηνο καθώς μετά τον τελικό του Αμερικανικού Όπεν έχει ρεκόρ 3-4 με τις δύο από τις τρεις νίκες να έχουν έρθει σε Laver Cup και Davis Cup.

Από την άλλη, ο Αλιασίμ είναι ένας από τους πιο hot τενίστες αυτή τη στιγμή στον κόσμο, πραγματοποιώντας μια ονειρεμένη indoor season με τρεις σερί τίτλους (Φλορεντία, Αμβέρσα και Βασιλεία) ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Paris Masters όπου ηττήθηκε από τον επίσης εξαιρετικά φορμαρισμένο Χόλγκερ Ρουν.

Ο Ρουντ προηγείται 2-1 στις νίκες κόντρα στον Αλιασίμ, κερδίζοντας τον Καναδό στη μοναδική φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι φέτος, στο Masters του Καναδά.

"Θυμάμαι που παρακολουθούσα τα ATP Finals όταν ήμουν έφηβος. Θυμάμαι ότι ήθελα πολύ να αγωνιστώ σε αυτό το τουρνουά. Τώρα είμαι εδώ και νιώθω πολύ γεμάτος. Είναι πραγματικά ξεχωριστό συναίσθημα και ελπίζω να μην είναι η τελευταία φορά" είπε ο Αλιασίμ για την παρθενική του συμμετοχή στο τουρνουά.

Πηγή: Tennis24

Keywords
Τυχαία Θέματα