Ζουν ανάμεσά μας; Το βίντεο με UFO που οι ΗΠΑ κρύβουν

22:57 14/1/2020 - Πηγή: In.gr

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έχει απόρρητες ενημερώσεις και ένα διαβαθμισμένο βίντεο σχετικά με ένα περιστατικό με Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFO), αλλά αρνείται να το δώσει στη δημοσιότητα επικαλούμενο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Στην παραδοχή αυτή προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, απαντώντας σε αίτημα του ιστότοπου VICE.

Βίντεο από το μυστηριώδες περιστατικό του 2004

Το περιστατικό αφορά στην «επαφή» μεταξύ του

αεροπλανοφόρου USS Nimitz και ενός ΑΤΙΑ το 2004.

Το VICE αναφέρει ότι μία εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει το βίντεο του μυστηριώδους συμβάντος στην κατοχή του, αλλά δεν σκοπεύει να το δώσει στη δημοσιότητα.

Παρ’ όλα αυτά, ένα άλλο βίντεο από το ίδιο περιστατικό κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο εδώ και πολλά χρόνια, καθώς είχε αποκαλυφθεί αποκλειστικά από τους New York Times.

Το βίντεο αυτό δείχνει ένα φωτεινό αντικείμενο στο σκοτάδι, το οποίο κατέγραψαν οι πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στο αεροπλανοφόρο USS Nimitz.

Η εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Susan Gough, αρνήθηκε να σχολιάσει αν το απόρρητο βίντεο που έχει στην κατοχή του ο στρατός των ΗΠΑ είναι καλύτερης ανάλυση, αν έχει ήχο ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

«Ωστόσο, μπορώ να σας πω ότι η ημερομηνία του βίντεο με το USS Nimitz είναι η 14η Νοεμβρίου 2004», δήλωσε η Gough.

«Mπορώ να σας πω ότι η διάρκεια του βίντεο που κυκλοφορεί από το 2007 είναι η ίδια με τη διάρκεια του αρχικού βίντεο… Δεν αναμένουμε να δώσουμε στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο» ξεκαθάρισε η αξιωματούχος.

Τα άλλα δύο περιστατικά με UFO

Tον Σεπτέμβριο του 2019, το Ναυτικό αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι τρία βίντεο με UFO – ένα από το συγκεκριμένο περιστατικό με το USS Nimitz το 2004 και δύο από το 2015 – ήταν πραγματικά βίντεο στα οποία διακρίνονταν ΑΤΙΑ.

Τα δύο βίντεο από το 2015 τραβήχτηκαν την ίδια μέρα – στις 21 Ιανουαρίου 2015 – και για αυτόν τον λόγο ίσως δείχνουν το ίδιο UFO.

Στο πρώτο βίντεο, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2017, οι πιλότοι του Π.Ν. των ΗΠΑ σχολιάζουν πόσο παράξενο είναι ένα ιπτάμενο όχημα με περίεργο σχήμα που βλέπουν στα ραντάρ τους.

Στο άλλο βίντεο του 2015, το οποίο δημοσιοποιήθηκε το 2018, φαίνεται ένα περίεργο αντικείμενο να πετάει πάνω από το νερό.

Και εδώ, οι πιλότοι – έκπληκτοι – δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν.

Επικίνδυνο για την ασφάλεια των ΗΠΑ το απόρρητο βίντεο με τα ATIA από το 2004

Ανταποκρινόμενo στο αίτημα του VICE, που επικαλέστηκε τον ομοσπονδιακό νόμο για την Ελευθερία της Πληροφορίας, το Πολεμικό Ναυτικό αναφέρει στην επιστολή του ότι «έχει ανακαλύψει κάποιες φωτογραφικές διαφάνειες (σλάιντς) που έχουν διαβαθμιστεί ως ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ».

«Μια αξιολόγηση αυτών των στοιχείων υποδηλώνει ότι είναι επί του παρόντος, και προσηκόντως, διαβαθμισμένα ως ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ και η Αρχική Αρχή Διαβάθμισης έχει διαπιστώσει ότι η δημοσίευση αυτών των στοιχείων θα προκαλούσε εξαιρετικά σοβαρή ζημιά στην Εθνική Ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Επίσης, διαπιστώσαμε ότι το Γραφείο πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (ΟΝΙ) διαθέτει βίντεο με διαβάθμιση ΑΠΟΡΡΗΤΟ», τονίζεται στην επιστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα