Ζαριανόπουλος: Το ΚΚΕ είναι η μοναδική φωνή ενάντια στο φασισμό σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις

11:34 7/4/2019 - Πηγή: In.gr

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, επισημαίνει ότι η Οδηγία που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο την Πέμπτη,

αφορά «ιδιωτική ασφάλιση με την υπογραφή της ΕΕ σε αντικατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης». Τονίζει δε, ότι η απάντηση στην αντιλαϊκή συνολικά πολιτική της ΕΕ που υποστηρίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα, πλην ΚΚΕ, είναι η ισχυροποίηση του αγώνα των εργαζομένων, νέων και συνταξιούχων.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος εξηγεί παράλληλα γιατί η ΕΟΚ/ΕΕ ήταν ευθύς εξαρχής αντιλαϊκή και γιατί δεν μπορεί να αλλάξει και υποστηρίζει ότι η δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου από την πολιτική της ΕΕ δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ούτε στον ευρωσκεπτικισμό και στον φασισμό, ούτε ο κόσμος να πιστέψει «το παραμύθι των μετώπων «προοδευτικών», «αντινεοφιλελεύθερων» και «αντιακροδεξιών» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας και προσπαθεί κι αλλού».

Τονίζοντας ότι «μόνο αυτός που πηγαίνει κόντρα στη ρίζα του καπιταλιστικού συστήματος, στη μήτρα που γεννά το ναζισμό και τον φασισμό» μπορεί να αντιμετωπίσει τον φασισμό, προσθέτει «αυτή τη στιγμή η φωνή κατά του φασισμού, η φωνή κατά της ακροδεξιάς, η φωνή κατά του νεοφιλελευθερισμού, η φωνή κατά των μνημονίων που συνεχίζονται είναι μία και μοναδική: ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές».

Ο Σ. Ζαριανόπουλος αναφέρεται, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, στη σημασία και στον ρόλο της ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, για την ενημέρωση, την προετοιμασία και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «η μεγάλη τιμή για τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι να βρίσκονται από οποιοδήποτε πόστο, από οποιοδήποτε μετερίζι, δίπλα στα λαϊκά συμφέροντα» και υπογραμμίζει ότι στόχοι πάλης, μεταξύ άλλων, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη Θεσσαλονίκη είναι η απαλλαγή της πόλης από τα κυρίαρχα συμφέροντα που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα με συμφωνία όλων των κομμάτων, πλην ΚΚΕ, καθώς και η απαλλαγή της, όπως και όλης της χώρας, από την κυριαρχία ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωτήρη Ζαριανόπουλου στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Βρισκόμαστε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνομιλούμε ως Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων με τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο. Στη σημερινή ημέρα (σ.σ Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019) ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Οδηγία με την ονομασία «Πανευρωπαϊκό Ατομικό Ασφαλιστικό Προϊόν». Είναι φανερό ότι αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Περί τίνος πρόκειται;

Απ.: Θέλει η ΕΕ να αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Πρόκειται για το εξής, έτσι, απλά: Ιδιωτική ασφάλιση με την υπογραφή της ΕΕ και, όπως η ίδια το λέει, «σε αντικατάσταση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης», αυτής της κατάκτησης των εργαζομένων όλου του κόσμου εδώ και μια εκατονταετία γιατί λέει ότι θα πρέπει να απαλλαγούν από το ένσημο -«το βάρος της ασφάλισης» όπως το ονομάζουν-, οι επιχειρήσεις και το κράτος. Αυτό γίνεται και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και από άλλες κυβερνήσεις. Και το κράτος την όποια επιδότηση, οικονομική βοήθεια έδινε στα ασφαλιστικά Ταμεία για να επιβιώσουν, γιατί υπήρχε ανεργία, μαύρη εργασία, χαμηλοί μισθοί κ.λ.π., αυτή να μην δίνεται στα Ασφαλιστικά Ταμεία, να μην πάρει σύνταξη ο κόσμος ή να τσακιστεί εντελώς η σύνταξη στα 200 ευρώ, στην εθνική, όπως λέμε, σύνταξη και τα λεφτά αυτά να πηγαίνουν για επιδότηση των επιχειρήσεων. Αυτός είναι ο μεγάλος σκοπός.

Αντικαθιστούν λοιπόν σταδιακά, αλλά πολύ γρήγορα την κοινωνική ασφάλιση με την ιδιωτική ασφάλιση που σημαίνει: Αν έχεις ένα σχετικά υψηλό μισθό, όχι ο άνεργος ή ο χαμηλόμισθος που είναι η μεγάλη πλειοψηφία, θα επενδύεις με κίνδυνο και ρίσκο δικό σου στην ιδιωτική ασφάλιση με την «ούγια» της ΕΕ, τα λεφτά σου θα πηγαίνουν εξ’ ολοκλήρου στα χρηματιστήρια για να χρηματοδοτήσουν τζάμπα, χωρίς επιτόκια, χωρίς τόκους, τίποτα, τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι τα «μικρομάγαζα». Αυτό λέει η Οδηγία που ψηφίστηκε και βεβαίως ποτέ δεν θα είσαι σίγουρος, δεν σου δίνεται καμιά εγγύηση ότι αυτά τα λεφτά θα τα πάρεις σαν παροχές υγείας ή παροχές σύνταξης γιατί μπορεί η ασφαλιστική στην οποία απευθύνθηκες να πτωχεύσει, όπως έχει γίνει πάρα πολλές φορές και στην Ελλάδα και αλλού, και να χάσεις όλα σου τα λεφτά.

Αυτό είναι το «όραμα» της ΕΕ: Να τσακίσει ακόμα περισσότερο σε όλες τις χώρες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο έχει στο μυαλό της τους νέους, οι οποίοι πραγματικά έχουν απογοητευθεί και με το δίκιο τους. Ξέρουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου και με τους άλλους νόμους, και προσπαθούν να τους στρέψουν προς την ιδιωτική ασφάλιση, δίνοντας και κάποια ψίχουλα προνομίων, για παράδειγμα, ότι μπορεί να είναι αφορολόγητα αυτά που θα δώσουν. Αλλά κανείς δεν τους λέει ότι αυτά τα λεφτά αφ’ ενός θα πάνε στους εργοδότες τους και αφ’ ετέρου είναι απολύτως βέβαιο ότι μέσα από τον τεράστιο ανταγωνισμό ασφαλιστικών επιχειρήσεων, τραπεζών, πολλοί από αυτούς θα χάσουν τα λεφτά τους. ‘Αρα, λοιπόν, αυτό που απομένει σαν απάντηση σε αυτή την πολιτική που υποστηρίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα, πλην ΚΚΕ, είναι να δυναμώσει -και είχαμε προχθές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων με πολύ σωστό στόχο, πέτυχαν κάποια λίγα πράγματα, άρα πρέπει να ενισχυθεί ο αγώνας- να ενισχυθεί λοιπόν ο αγώνας εργαζόμενων, συνταξιούχων και νέων για να επιστρέψουν όλα τα κλεμμένα των Ασφαλιστικών Ταμείων στους συνταξιούχους. Τα πλήρωσαν, τα δικαιούνται και δεν έχει καμία κυβέρνηση δικαίωμα να τα χαρίζει σε εφοπλιστές που δεν πληρώνουν δραχμή φόρους, σε βιομηχάνους, μεγαλεμπόρους, κατασκευαστές κ.λ.π. Να επιστρέψουν στο λαό μας, είναι δικά του λεφτά.

Ερ.: Αυτή η συζήτηση γι’ αυτές τις Οδηγίες που ενσωματώνονται στο εθνικό Δίκαιο των κρατών-μελών της ΕΕ και μπροστά στις Ευρωεκλογές -με δεδομένο βέβαια ότι το ΚΚΕ έχει εκφράσει την εναντίωσή του στην ΕΕ και στην ΕΟΚ εδώ και 60 χρόνια- ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει πάλι τη συζήτηση με δυνάμεις που μιλούν για «μια περισσότερη Ευρώπη», με δυνάμεις που μιλούν ότι πρέπει να υπερισχύουν τα κράτη-έθνη, όπως το λένε. ‘Αλλη πλευρά της ίδιας συζήτησης είναι ο κίνδυνος της ακροδεξιάς στην ΕΕ, στα κράτη δηλαδή, πώς το βλέπετε όλο αυτό;

Απ.: Καταρχήν είχε δίκιο ή όχι το ΚΚΕ όταν από το ΄61 και μέχρι σήμερα λέει ότι η ΕΕ δεν έγινε για τους λαούς, ούτε βέβαια «ξεστράτισε» τα τελευταία χρόνια από τους στόχους της, όπως λέει για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε σαν Ένωση ‘Ανθρακα και Χάλυβα των μεγάλων επιχειρήσεων Γερμανίας και Γαλλίας και έτσι μετεξελίχθηκε σαν ένωση των μεγάλων μονοπωλίων της Ευρώπης, σε αντιπαράθεση με τα αμερικάνικα, τα ρώσικα, τα κινέζικα και οποιουσδήποτε άλλους. Και επειδή στον καπιταλισμό ζούμε και το μοναδικό στοιχείο υπέρ της ανταγωνιστικότητας είναι να τσακίζουν τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτό που λέγαμε πριν, αυτό το πληρώνουν οι λαοί και ο ελληνικός λαός με μεγάλα τραύματα ειδικά τα τελευταία χρόνια. Δεν αλλάζει η ΕΕ, πρώτον, όποιος και να «είναι επάνω». Η ΕΕ κατορθώνει και αλλάζει αυτούς που επικαλούνται την αλλαγή της, βλέπε Τσίπρας.

Δύο: Η απάντηση δεν είναι βέβαια να γυρίσουμε σε μια Ευρώπη των εθνικισμών, των ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι μπορεί, βέβαια, να θεωρούν ότι εξυπηρετούν τα εθνικά τους συμφέροντα, κι όταν λέμε εθνικά συμφέροντα εννοούμε των μεγάλων της οικονομίας μιας χώρας, όχι του λαού μιας χώρας. Γιατί και η Βρετανία φεύγει με το Brexit από την ΕΕ, αλλά ο βρετανικός λαός δεν θα δει καλύτερη μέρα, τα μεγάλα βρετανικά μονοπώλια θα κάνουν και θα τσακίζουν ακόμα περισσότερο τους ‘Αγγλους (σ.σ. ενν. Βρετανούς) εργάτες και αυτό θα γίνει και σε όλες τις χώρες. Η λύση, λοιπόν, δεν είναι ο ευρωσκεπτικισμός για να γυρίσουμε σε έναν εθνικό περιορισμό αλλά με κυρίαρχο πάντα το μεγάλο εργοδότη, το μεγάλο εφοπλιστή, το μεγάλο βιομήχανο, η λύση βρίσκεται στο εξής: στο να εναντιωθεί και να εκφραστεί αποφασιστικά σε αυτές τις Ευρωεκλογές η μεγάλη απογοήτευση και αγανάκτηση του κόσμου καταρχήν κατά της ΕΕ που σημάδεψε τα μνημόνια και συνεχίζει, γιατί τα μνημόνια δεν τελείωσαν.

Σε ποια κατεύθυνση όμως; Πρώτον, να μην πιστέψει το παιχνίδι ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει. Δεύτερον, να μην πέσει στον εθνικισμό και στους φασίστες οι οποίοι εκμεταλλεύονται αυτή την κατάσταση και ψαρεύουν σε θολά νερά από την αγανάκτηση. Και πολύ περισσότερο, βέβαια, γιατί έχει πείρα πια, να μην πιστέψει αυτό το παραμύθι των μετώπων «προοδευτικών», «αντινεοφιλελεύθερων» και «αντιακροδεξιών» που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα μας και προσπαθεί κι αλλού. Με ποια έννοια; Με συγχωρείτε, ποιος πήρε τα πιο νεοφιλελεύθερα μέτρα στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα προσπαθεί να μας πείσει ότι κάνει «αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο». Ποιος συνεργαζόταν με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα μας λέει ότι κάνει «αντιακροδεξιό μέτωπο». Ποιος προτείνει να πέσουν, με αλλαγή της ποινικής νομοθεσίας, στα «μαλακά» οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δίνουν εγγύηση ότι μπορούν να χτυπήσουν το ναζισμό και το φασισμό; Μα είμαστε με τα καλά μας; Σε καμία περίπτωση.

Το φασισμό και το ναζισμό επειδή ακριβώς είναι παράγωγο, παιδί αυτού του συστήματος, του καπιταλισμού εννοούμε, που άλλοτε προσπαθεί με κοινοβουλευτικό δήθεν δημοκρατικό τρόπο. Δείτε πόσο δημοκρατικός τρόπος είναι αυτό που συζητούσαμε πριν, εδώ στο «ναό», υποτίθεται, της ευρωπαϊκής δημοκρατίας να ψηφίζουν να τσακιστούν οι συντάξεις, οι μισθοί, τα πάντα, αυτή είναι η δημοκρατία τους. Λοιπόν, άλλοτε το κάνει δήθεν δημοκρατικά και άλλοτε το κάνει ανοιχτά φασιστικά. Είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος.

Μόνο αυτός που πηγαίνει κόντρα στη ρίζα αυτού του συστήματος, στη μήτρα που γεννά το ναζισμό και τον φασισμό, μόνο αυτός μπορεί να τον αντιμετωπίσει, τον αντιμετώπισε παλιά στην ιστορία της χώρας μας, τον αντιμετωπίζει και τώρα κάτω στους δρόμους, όχι με ρετσέτες και ούτε χαϊδεύοντας τα αυτιά, όπως έγινε και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές το ’14, όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή, «ελάτε τώρα σε μας». Όχι, δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί ξέρουμε και μετράμε και τους εκλογικούς αριθμούς, σε ποιους συμφέρει και σε ποιους όχι, η άνοδος ή όχι της Χρυσής Αυγής για να μην πάμε παραπέρα. ‘Αρα, λοιπόν, δεν πρέπει να εγκλωβιστεί αυτός ο κόσμος γιατί μπροστά σε αυτό το δίλημμα το πλαστό, θα δώσει το «ΟΚ» στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ κ.λ.π., να συνεχίσουν με ακόμα χειρότερα μέτρα εναντίον του. Αυτή τη στιγμή η φωνή κατά του φασισμού, η φωνή κατά της ακροδεξιάς, η φωνή κατά του νεοφιλελευθερισμού, η φωνή κατά των μνημονίων που συνεχίζονται είναι μία και μοναδική: ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές.

Ερ.: Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης μπαίνει το θέμα: Απολογισμός της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, ποιος ο ρόλος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ με δεδομένη, καταγεγραμμένη ιστορικά την εναντίωση του κόμματος στην ΕΟΚ, ΕΕ, κ.λ.π.;

Απ.: Η αρχή της συζήτησης μας, για το Ασφαλιστικό συζητούσαμε, είναι ένα πολύ μικρό δείγμα από αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, το κάνουμε, θεωρούμε, με μεγάλη επιτυχία και θα μπορούσαμε να το κάνουμε πολύ καλύτερα, πολύ αρτιότερα, αν υπήρχαν περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, περισσότεροι βουλευτές στην εθνική Βουλή, περισσότεροι σύμβουλοι στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια. Τι κάνουμε εδώ εμείς που αντιτιθέμεθα στην ΕΕ; Προσπαθούμε να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τον κόσμο, να τον προετοιμάσουμε και εδώ έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα, όπου υπήρχε σιωπή από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα για το τι έκαναν εδώ οι ευρωβουλευτές τους -και δεν είναι προσωπικό ζήτημα, τι ψήφιζαν και τι άλλα έλεγαν στην Ελλάδα.

Τους προετοιμάζαμε λοιπόν ότι όλα τα εργασιακά, πολύ πριν τα μνημόνια και την κρίση, ετοιμάζονταν εδώ και χρόνια στην ΕΕ και σήμερα έρχονται και εφαρμόζονται και στην Ελλάδα. Αυτό κανένας δεν το έλεγε, κανένας δεν προετοίμαζε. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά, γιατί υπήρξα και συνδικαλιστής, ότι η πρόταση, για παράδειγμα, να καθιερωθεί μερική απασχόληση, ήταν καταρχήν του ΣΥΡΙΖΑ, του παλιού Συνασπισμού. Όπως για παράδειγμα στην συνταγματική αλλαγή του 2002 να μην μονιμοποιούνται οι συμβασιούχοι στους Δήμους, ήταν καταρχήν πρόταση του Συνασπισμού. Αυτά πρέπει να τα θυμηθεί ο κόσμος. ‘Αρα λοιπόν, ένα θέμα η ενημέρωση και η ενημέρωση του κόσμου για να προετοιμαστεί.

Το δεύτερο είναι να αναδείξουμε προβλήματα και εδώ αναδείξαμε, για παράδειγμα, όλη την πενταετία που πέρασε, όλα τα ζητήματα, τα εργατικά, τα λαϊκά, τα αγροτικά κ.λ.π. Αλλά θα σταθώ μονάχα σε ένα: Το ζήτημα των καταστροφών από πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, που αποκαλύψαμε με τις απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η ΕΕ επειδή τα θεωρεί κόστος δεν χρηματοδοτεί καμία τέτοια επένδυση προστασίας από αυτές τις φυσικές καταστροφές. Το θεωρεί κόστος και εδώ αποκαλύφθηκε. ‘Αρα λοιπόν, συμβάλλουμε με αυτήν την έννοια να αποκτήσει συνείδηση ο κόσμος τι εστί ΕΕ, να εναντιωθεί και γι’ αυτό καλούμε τον κόσμο και σε αυτές τις εκλογές να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ, να γίνουμε ισχυρότεροι, αποτελεσματικότεροι για τα δικά του συμφέροντα.

Ερ.: Η δική σας μετακίνηση από την Ευρωβουλή στην υποψηφιότητα για τον Δήμο Θεσσαλονίκης τι σηματοδοτεί;

Απ.: Πολλοί το ρωτούν αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απάντηση. Η απάντηση είναι η εξής: Καταρχήν, όπως γνωρίζουν όλοι εμείς οι κομμουνιστές που εκλέγονται σε τέτοιου είδους όργανα ποτέ δεν χρησιμοποιούν την λέξη «αξίωμα». Δεν την θεωρούμε αξίωμα, την θεωρούμε χρέωση δουλειάς την οποία μας ανέθεσε το κόμμα μας. Και πάνω απ’ όλα, και αυτό είναι το σημαντικό, εμείς θεωρούμε το ίδιο σημαντικό το να βρίσκεσαι πάντα δίπλα στα λαϊκά συμφέροντα, είτε αυτό λέγεται συνδικαλισμός, και από αυτό πέρασα, είτε λέγεται Ευρωβουλή, που βρισκόμαστε τώρα, είτε λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο, είτε οποιαδήποτε άλλη χρέωση. Αυτή η ευθύνη δεν είναι μονάχα θέμα του που θα χρεωθείς να δουλέψεις, διαπερνά από το απλό μέλος του ΚΚΕ μέχρι το Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Κι αυτό δείχνει όλη μας η ιστορία, όλη η ιστορία των στελεχών μας. Για μας η μεγάλη τιμή είναι να βρισκόμαστε από οποιοδήποτε πόστο, από οποιοδήποτε μετερίζι, δίπλα στα λαϊκά συμφέροντα και το θεωρούμε ειλικρινά τιμή μας που κάνουμε αυτή τη δουλειά, όσο βέβαια μπορούμε. Και λέμε όσο μπορούμε γιατί το κάνουμε και με τη δύναμη που μας δίνει ο κόσμος. Μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου, μεγαλύτερη δικιά μας αποφασιστικότητα, μάλλον την αποφασιστικότητα την έχουμε, μεγαλύτερη δυνατότητα να πετύχουμε πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε πόστο.

Ερ.: Με δυο κουβέντες τι προτείνετε για την Θεσσαλονίκη;

Απ.: Να απαλλαγεί από τα συμφέροντα που την κυριαρχούν και πάντα κυριαρχούσαν ακόμα περισσότερο και την παραδίδουν. Μιλάμε για ιδιωτικά συμφέροντα που μπαίνουν στο δημόσιο χώρο, στους ελεύθερους χώρους, στο νερό, στην Έκθεση, στις αστικές συγκοινωνίες, στην καθαριότητα του Δήμων κ.λ.π., εδώ τα πάντα πάνε για ιδιωτικοποίηση με συμφωνία όλων ανεξαιρέτως των υπόλοιπων κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορετικά ονόματα, βέβαια, προβάλλουν την πολιτική τους.

Και πάνω απ’ όλα: Να απαλλαγεί όχι μόνο η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία, αλλά εκεί υπάρχει μια ιδιαίτερη γεωστρατηγική σημασία, όλη η χώρα μας. Να απαλλαγεί από την κυριαρχία του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΕ που θέλουν να μας εμπλέξουν όχι σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, να μας εμπλέξουν σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, όπως με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε ανταγωνισμούς από τους οποίους δεν έχει τίποτα να κερδίσει ο λαός μας. Η Θεσσαλονίκη έχει ιστορία με την πρωτοπορία των κομμουνιστών το ’99, όταν οι κομμουνιστές, μόνο, σταματούσαν με τα στήθη τους τα τεθωρακισμένα των Αμερικάνων για να πάνε στο Κόσοβο.

Τώρα λοιπόν σε αυτές τις εκλογές να το κάνουμε ακόμα πιο δυνατό, πιο ενισχυμένο αυτό το ρεύμα γιατί οι Αμερικανοί, η αμερικάνικη πρεσβεία προκαλεί όταν λέει ότι θα πρέπει η αμερικάνικη πρεσβεία μαζί με τα μέσα ενημέρωσης, τα πανεπιστήμια, την Εκκλησία και τις δυσώδεις ΜΚΟ να προσπαθήσουν να αναδείξουν σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο ηγέτες φιλικούς «στη χώρα μας», προς τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ, αυτό είναι ντροπή. Αυτή λοιπόν τη ντροπή να την πάρουν οι υποψήφιοι όλων των υπόλοιπων κομμάτων, το ΚΚΕ δεν την παίρνει και θα την στρέψει εναντίον τους με τη βοήθεια του λαού.

Keywords
ΚΚΕ, φωνη, χρυση αυγη, για μας, θεσσαλονικη, απε-μπε, βρυξέλλες, ελλαδα, συριζα, εκλογες, νατο, ηπα, σημαίνει, ούγια, τραπεζες, δραχμη, εοκ, γαλλια, τσιπρας, λύση, δίλημμα, νεα δημοκρατια, ΠΑΣΟΚ, βουλη, συμβασιουχοι, σεισμος, συγκοινωνιες, μκο, εθνικη τραπεζα, κινηση στους δρομους, δημοτικες εκλογες 2010, ομαδα διας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, θεμα εκθεσης 2012, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, εκλογες 2010 δημοτικες, κομματα, βουλευτες, χωρες, το θεμα, αυγη, δημοκρατια, δουλεια, εδρα, εθνικη, εοκ, εργασια, ηπα, θεμα, κοντρα, μκο, ονοματα, ρωσικα, σημερινη, αμερικανικη πρεσβεια, ανεργια, ανοδος, απε, απε-μπε, απλα, ασφαλιστικο, ασφαλιστικα ταμεια, αυτια, βοηθεια, βρισκεται, βρυξέλλες, γινει, γινεται, δεδομενο, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δειτε, δικη, δίλημμα, δειχνει, δολοφονοι, δωσει, δειγμα, εγινε, εγγυηση, ευρω, ειλικρινα, υπαρχει, εκθεση, εκκλησια, ενημερωση, εννοια, επιτυχια, ερχονται, ευθυνη, ευρωπη, ιδια, ιδιο, η δικη, υπηρχαν, η φωνη, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, κοσοβο, λεφτα, λύση, μακεδονια, μερικη απασχοληση, μητρα, μικρο, μυαλο, νατο, νερο, μπε, ντροπη, παντα, παιδι, παμε, πεμπτη, υπογραφη, προβληματα, πρωτοπορια, ρευμα, ριζα, ρισκο, ρολο, σιγουρος, συζητηση, συνεχεια, συνταξη, σιωπη, τεθωρακισμενα, τιμη, χειροτερα, χρυση, αγωνας, δημοτικα, δικαιωμα, δικιο, ενωση, εθνικο, για μας, ηγετες, χωρα, μπροστα, οψεις, οργανα, παιχνιδι, σημαίνει, σωστο, σωτηρης, υγειας, βεβαιως
Τυχαία Θέματα