Ζακ Κωστόπουλος : Διακόπηκε η δίκη – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο

10:28 21/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε σήμερα η δίκη των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών, για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πρώτη αυτή σύντομη συνεδρίαση, η έδρα προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων, ενώ αναβλήθηκε το αίτημα σχετικά με αναβολή της δίκης για άλλη δικάσιμο. Επίσης, ο πρόεδρος τοποθετήθηκε για τα άτομα που θα βρίσκονται μέσα στην αίθουσα, καθώς

και για το πού θα πρέπει να κάθονται οι ένορκοι λόγω των μέτρων για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της δίκης «ZackieOh Justice Watch»,  ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γιώργος Κασίμης, είπε προς τους ενόρκους πως «είστε σε μια ιστορική δίκη», προκαλώντας την αντίδραση του συνηγόρου των αστυνομικών, Θάνου Πλεύρη.

Ο διάλογος

Πρόεδρος: [προς ενόρκους] Είστε σε μια ιστορική δίκη.
Πλεύρης: Όχι, τα Μέσα το λένε και όσοι είναι απ’ έξω.
Πρόεδος: Έντάξει, θα μπορούσαμε να γράψουμε βιβλίο για το τί είναι ιστορική δίκη.

Ακολουθεί θρεντ με τους διαλόγους πριν τη διακοπή:

Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του προέδρου για το που θα…

Posted by ZackieOh Justice Watch on Wednesday, 21 October 2020

Τελικά, η δίκη διακόπηκε για λίγο στις 9:36 προκειμένου να βρεθεί άλλη αίθουσα. Στη συνέχεια, η συνεδρίαση διακόπηκε εντελώς λόγω προβλημάτων υγείας που επικαλέστηκε ένας εκ των δικηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη (αναφέρθηκε ότι έχει συμπτώματα κοροναϊού).

Ορίστηκαν επίσης δικάσιμοι η 6η και η 11η Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αναβολή, στην αίθουσα 1.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο οι δύο πολίτες, ο κοσμηματοπώλης και ένας μεσίτης, όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί, από τους τουλάχιστον οκτώ αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο σημείο για το συλλάβουν, κατηγορούνται για θανατηφόρα σωματική βλάβη και όχι για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από δόλο, όπως ζητούσε η οικογένεια του θύματος, με αποτέλεσμα να πέφτουν «στα μαλακά».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Έξω από το δικαστήριο (Δέγλερη 4) πραγματοποιείται σήμερα συγκέντρωση στην οποία καλούν κόμματα, σωματεία, ενώσεις, οργανώσεις και συλλογικότητας, μεταξύ των οποίων το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1976) και η Πρωτοβουλία για Ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία.

#Justice4ZakZackie pic.twitter.com/EMiFLwTUzQ

— AntonisP (@GitCloneX) October 21, 2020

Ξεκινά σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Για θανατηφόρα σωματική βλάβη κατηγορούνται 2 καταστηματάρχες και 4 αστυνομικοί. Συγκέντρωση #Justice4ZakZackie έξω από το Εφετείο. pic.twitter.com/UD2zvWbuZj

— Savvas Karmaniolas (@savvaskarma) October 21, 2020

Ο Ζακ δολοφονήθηκε απο μπάτσους και νοικοκυραιους.#Justice4ZakZackie pic.twitter.com/vjpz0K6rBL

Keywords
Τυχαία Θέματα