Ξύλο και φυλακή: Ιστορίες «κορονοτρέλας»

09:01 23/9/2020 - Πηγή: In.gr

Όταν επιβλήθηκε το lockdown στην αρχή της πανδημίας αρκετοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν για το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Κι όμως, που να ήξεραν πως τελικά  το μεγαλύτερο τεστ στην αντοχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς θα ήταν η …. έξοδός μας. Δηλαδή, όταν επιστρέψαμε ξανά στις δουλειές μας, στις βόλτες μας, στα ποτά μας.  Με τον ιό ακόμα εδώ.

Από τότε ο πλανήτης βιώνει καθημερινές ιστορίες “κορονοτρέλας” αφού

– πέραν τον αρνητών της μάσκας – αρκετοί είναι εκείνοι που δεν τη φορούν σκεπτόμενοι: “έλα, μωρέ σε εμένα θα τύχει;”. Αυτό το “έλα μωρέ”, διαχρονικά, έχει κοστίσει πολλές ζωές.

Επιεικώς απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει σε δημόσιους χώρους. Πολίτες διαπληκτίζονται και βιαιοπραγούν, κυρίως, επειδή κάποιοι κάνουν “αντίσταση στη μάσκα”. Είναι απορίας άξιο τι δείχνει, για την κοινωνία του 2020, αυτό το άτυπο και εν εξελίξει “πείραμα”.

Οι εικόνες είναι απογοητευτικές. Ουρλιαχτά και ξεσπάσματα. Δεν παρατηρείται μόνο σε Μέσα Μεταφοράς, αλλά και σε σχολεία, με υποθέσεις που έχουν ήδη φτάσει στη δικαιοσύνη. Σαν να υπάρχει μία αστείρευτη ανάγκη να ξεσπούν. Ο ένας πολίτης στον άλλο.

Δεν υπάρχει σεβασμός πλέον. Ακόμα και αν δεν ….. πιστεύεις στη “μάσκα”, οφείλεις να σεβαστείς. Ο κόσμος κινδυνεύει και φοβάται. Φοβάται για τη γιαγιά του, τον παππού του, τους γονείς του.

Πριν από λίγες ημέρες ένας νεαρός “έπαιξε” ξύλο με έναν άνδρα μέσα στο λεωφορείο, λόγω μάσκας. Κάτι ανάλογο συνέβη ξανά  με μια γυναίκα και έναν ηλικιωμένο. Αρχικά ξεκίνησαν να διαπληκτίζονται για τη μη χρήσης μάσκας και στη συνέχεια έρχονται στα χέρια μπροστά στη κάμερα του MEGA.

Προ ημερών καταδικάστηκε σε 9 μήνες για διέγερση σε απείθεια κατά του νόμου που επιβάλλει την χρήση μάσκας  ένας παππάς, ο οποίος στον αγιασμό νηπιαγωγείου στο Ρέθυμνο κινήθηκε εναντίον γονέων και δασκάλων για χρήση μάσκας.

Ένας πατέρας στα Χανιά καταδικάστηκε σε 14 μήνες με τριετή αναστολή και υπό τον όρο να καταβάλει 400 ευρώ για τις ανάγκες του σχολείου. Ο πατέρας  επιτέθηκε σε εκπαιδευτικό όταν είπε στο παιδί του πως δεν μπορεί να εισέλθει στο σχολείο χωρίς μάσκα.

Καθημερινές ιστορίες “κορονοτρέλας” και η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους είναι αβέβαιη….

Keywords
Τυχαία Θέματα