Ξαναπέτα από πάνω σου τη… μαϊμού!

11:10 27/9/2019 - Πηγή: In.gr

Πάνω στον ανάδρομο Ερμή πρέπει να έπεσε προχθές ο Ολυμπιακός, αλλιώς δεν εξηγούνται οι τρεις παράλληλες και επάλληλες ήττες που γνώρισε σε διαφορετικά ταμπλό!

Η συγκυρία υπήρξε όντως πολύ δυσάρεστη και μάλιστα unisex και κλιμακωτή: το κακό άρχισε στο Νέο Φάληρο με την ήττα της αναπτυξιακής ομάδας στο Κύπελλο Ελλάδος από το Ανατόλια, συνεχίστηκε στη Χαλκίδα με αυτή των γυναικών στον πρώτο προκριματικό αγώνα της Ευρωλίγκας με τη

Μονπελιέ και ολοκληρώθηκε με τη συντριβή στον τελικό του «Gomelsky Cup» με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όπου ο βαρύς χειμώνας ενέσκηψε νωρίτερα απ’ όσο τον προανήγγειλαν οι μετεωρολόγοι!

Δεν έχουν όλες οι ήττες την ίδια βαρύτητα και τις ίδιες επιπτώσεις…

Ο Ολυμπιακός Β’ δεν φιλοδοξεί να σταδιοδρομήσει στο Κύπελλο, ίσως ούτε καν στο πρωτάθλημα της Α2…

Οι πρωταθλήτριες και κυπελλούχες Ελλάδος είδαν το +15 να εξατμίζεται και το -3 τις στέλνει σε μια αποστολή αυτοκτονίας την ερχόμενη Tετάρτη επί γαλλικού εδάφους…

Οσο για τον Ολυμπιακό Α’ (!) έχασε τα αβγά και τα πασχάλια απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και μπορεί να επρόκειτο για έναν φιλικό αγώνα, αλλά η εικόνα υπήρξε απογοητευτικά ωχρή!

Κάτωχρη, όπως θυμήθηκε ο Μπλατ, ήταν και η εικόνα της Εθνικής Ρωσίας σε ένα φιλικό ματς με τη Γαλλία το 2007 πριν από το Ευρωμπάσκετ. Ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού είπε ότι «είχαμε χάσει με σαράντα πόντους, αλλά πήγαμε στην Ισπανία και κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο»!

Οντως αυτό συνέβη. Σε εκείνο το φιλικό ματς η Γαλλία τους έκανε φύλλο και φτερό με σκορ 92-56, αλλά έπειτα από τρεις εβδομάδες στον προημιτελικό στη Μαδρίτη οι ταπεινωμένοι Ρώσοι πήραν το αίμα τους πίσω με 75-71.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη και την πρόκριση στην τετράδα ο Μπλατ είχε χρησιμοποιήσει μια κλασική αμερικανική αλληγορική έκφραση: «Επιτέλους, πετάξαμε από πάνω μας αυτή τη μαϊμού που είχαμε στον λαιμό μας εδώ και έναν μήνα».

Ε, ας προσπαθήσουν να την ξαναπετάξουν στις 30 Οκτωβρίου!

Keywords
Τυχαία Θέματα