Βουλιαγμένη-Ολυμπιακός 7-11

21:23 7/12/2019 - Πηγή: In.gr

Με το απόλυτο των νικών ολοκλήρωσε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, την Α’ φάση του πρωταθλήματος καθώς επικράτησε με 11-7, της Βουλιαγμένης, στο κολυμβητήριο του Λαιμού, για την 8η αγωνιστική.

Οι «ερυθρόλευκες», με πολύ καλή αμυντική λειτουργία πήραν προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο με 3-0, αντέδρασαν σωστά όταν το παιχνίδι ήρθε στα ίσα και με ένα ακόμα σερί 5-0 στη συνέχεια, είχαν τον έλεγχο και έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους επί της Βουλιαγμένης τη φετινή αγωνιστική σεζόν, κάνοντας το «8Χ8» στη

διοργάνωση.

Ακολουθεί πλέον η διακοπή του πρωταθλήματος για δυο περίπου μήνες λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη το διάστημα 12-26 Ιανουαρίου 2020.

Το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει εκ νέου την 1η Φεβρουαρίου, και ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει και πάλι τη Βουλιαγμένη για την Β’ Φάση του πρωταθλήματος.

Η Άλκηστη Αβραμίδου άνοιξε το σκορ στον παίκτη παραπάνω στο 5:58 και στην επόμενη επίθεση η προσπάθεια της καταλήγει στο δοκάρι, με το 1-0 να παραμένει. Η αρχηγός του Ολυμπιακού διπλασίασε και τα δικά της και των «ερυθρολεύκων» τα τέρματα, για το 2-0, στο 1:02 του πρώτου οκταλέπτου, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ανέβασε τη διαφορά στο συν τρία, 11» πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Την διαφορά των τριών γκολ, επανέφερε η Αλεξάνδρα Ασημάκη σκοράροντας από τη θέση του φουνταριστού, στο 5:58 του δεύτερου οκταλέπτου, για το 4-1 στον αγώνα.

Η Ελληνίδα αμυντικός αρχικά έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό, διαμορφώνοντας, στον παίκτη παραπάνω, το 5-4, 2:26 πριν τη λήξη του ημιχρόνου και στο 00:10 έκανε το 6-4, με προσπάθεια από την περιφέρεια.

Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη, διατηρούν ανέπαφη την εστία τους από τα μισά του δεύτερου οκταλέπτου και με το επιθετικό σερί να έχει φτάσει στο 5-0, το σκορ διαμορφώθηκε 9-4, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Διαδοχικές αποκρούσεις της Διαμαντοπούλου, διατηρούν το 9-6 για τον Ολυμπιακό.

Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη σφράγισε την «ερυθρόλευκη» ανωτερότητα, διαμορφώνοντας το τελικό 11-7, με εξαιρετική προσπάθεια από τη θέση του φουνταριστού. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης τη φετινή αγωνιστική σεζόν, ενώ οι δυο ομάδες, μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα συναντηθούν 3 φορές σε διάστημα 8 ημερών αφού στις 4/2 θα δώσουν το 2ο παιχνίδι της Β’ Φάσης και στις 8/2 θα τεθούν αντιμέτωπες για το πρώτο ματς της φάσης των «8» της Ευρωλίγκας.

Tα οκτάλεπτα: 0-3, 4-3, 2-3, 1-2

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Λάβι, Πρωτοπαπά, Καϊάφα Στ., Τσιμάρα Ευδ., Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Νίνου Ειρ. 3, Πάτρα 2, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Κοντονή, Καλαϊτζή, Κοτσιώνη, Γκίλλα Αγγ., Μουστακαρία

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 2, Μπενέκου, Σιούτη, Κανετίδου, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ. 2, Δούλη, Πλευρίτου Β. 2, Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Φουντωτού, Χαλδαίου

Keywords
Τυχαία Θέματα