Βόμβα από Νίκολας Μπερνς : Ο Τραμπ δεν θα στηρίξει την Ελλάδα εάν της επιτεθεί η Τουρκία

03:46 20/11/2019 - Πηγή: In.gr

Φωτιές ανάβει ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς με τη δήλωσή του ότι οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν την Ελλάδα σε ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο με την Τουρκία.

«Λυπάμαι που το λέω… »

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Αθανάσιου Ελλις, «εάν η Ελλάδα

μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με την Τουρκία», ο έμπειρος αμερικανός διπλωμάτης απάντησε:

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον πρόεδρο Τραμπ».

Σε ερώτηση του @tamisellis «αν Ελλάδα μπορεί να βασιστεί στις ΗΠΑ σε μια κρίσιμη στιγμή αντιπαράθεσης με Τουρκία» o @RNicholasBurns λέει «λυπάμαι που το λέω, αλλά αν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με Τουρκία, δεν νομίζω ότι θα την έχει από Πρόεδρο Τραμπ pic.twitter.com/y10NNj6Ubs

Lena Argiri (@lenaargiri) 18 Νοεμβρίου 2019

Μιλώντας στο συνέδριο Delphi Forum, το οποίο διεξάγεται στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπερνς τόνισε, επίσης, ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης, προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος».

Τα Υπουργεία Εξωτερικών κ Άμυνας ΗΠΑ θα είναι πιο αξιόπιστοι συνομιλητές σε περίπτωση ανάγκης/δεν μπορώ να φανταστώ ένα υποθετικό σενάριο έντασης όπου η Ελλάδα θα είναι ο επιτιθέμενος»

Lena Argiri (@lenaargiri) 18 Νοεμβρίου 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόμβα Νίκολας Μπερνς, Τραμπ, Ελλάδα, Τουρκία,vomva nikolas berns, trab, ellada, tourkia