«Βιβλική καταστροφή» σε περιοχές της Κεφαλονιάς από την καταιγίδα Βικτώρια

03:37 13/11/2019 - Πηγή: In.gr

Απίστευτα μεγάλη ποσότητα νερού έπεσε στην Κεφαλονιά λόγω της καταιγίδας Βικτώρια που έπληξε το νησί το βράδυ της Τρίτης, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Λάσπες και πέτρες»

Οπως μεταδίδει το kefaloniapress.gr, η Φάλαρη έχει κλείσει και λόγω της νύχτας δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί η κατάσταση και το μέγεθος της ζημιάς.

Αυτή την ώρα όμως (12.30 μετά τα μεσάνυχτα) η περιοχή θυμίζει βιβλική καταστροφή.

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook

του δημοτικού συμβούλου Παναγή Βανδώρου

Στους δρόμους βρίσκονται όλη μέρα σχεδόν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας. Οπως μας είπε ο Δ/ντης της Υπηρεσίας Βαγγέλης Ανδρεάτος είναι απίστευτα μεγάλη η ποσότητα νερού που έπεσε απόψε σε ορισμένες περιοχές.

Το Νύφι βρίσκεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπο με το ρέμα. Ηδη βρίσκονται εκεί μηχανήματα από νωρίς το βράδυ για να απομακρύνουν τις λάσπες και να προστατεύσουν τα σπίτια.

Ηταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει μεθαύριο το έργο στις λεκάνες ανάσχεσης του χειμάρρου που διαπερνά το χωριό αλλά πρόλαβε ο καιρός.

Ποτάμι λάσπης

Από το Σινιόρι έως την Αγία Ευφημία υπάρχει ποτάμι λάσπης που θα καταλήξει στη θάλασσα. Μικρότερης κλίμακας οι ζημιές από ότι την τελευταία φορά, όμως η λάσπη από το ρέμα απείλησε πάλι το χωριό.

Επίσης, έχει κλείσει ο δρόμος Αγκώνα – Φισκάρδο από ερπυσμούς εδαφών λόγω του μεγάλου όγκου βροχής.

Η Πολιτική Προστασία εφιστά την προσοχή των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο και προειδοποιεί όσους θα ξεκινήσουν το πρωί με αυτοκίνητο για τις δουλειές τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα