Βενεζουέλα: Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών τάσσεται ο Μαδούρο

10:09 30/1/2019 - Πηγή: In.gr

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που του παραχώρησε, ότι θα καλωσόριζε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της εθνοσυνέλευσης.

«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν

πρόωρες εκλογές» διαβεβαίωσε ο Μαδούρο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι εκτιμά πως ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζον Μπόλτον, δεν επέτρεψε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αρχίσει διάλογο ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να αποκτήσει επαφή με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα, που όμως απέβησαν όλες άκαρπες.

«Επί χρόνια προσπάθησα σε προσωπικό επίπεδο να υπάρξει διάλογος» είπε. «Έχω στείλει μηνύματα δημόσια που έφθασαν στον Τραμπ, μέσω των ΜΜΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουμε μια σχέση με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, να έχουμε σεβασμό και διάλογο, παρά τις πολιτικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές διαφορές μεταξύ μας. Και φαινόταν σαν να είχε ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας γι’ αυτό. Αλλά ο Μπόλτον απέτρεψε τον Τραμπ από το να αρχίσει διάλογο. Έχω την πληροφορία ότι τον εμπόδισε» υπογράμμισε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Η Ομάδα της Λίμας κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα

Η Ομάδα της Λίμας τάσσεται εναντίον οποιασδήποτε στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα για την ανατροπή του προέδρου, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε την Τρίτη ο περουβιανός υπουργός Εξωτερικών, Νέστορ Ποπολίσιο.

«Ως Ομάδα της Λίμας, έχουμε πει ότι δεν υποστηρίζουμε καμία στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα» τόνισε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Περού στον Τύπο.

Η Ομάδα της Λίμας (Αγία Λουκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή) δημιουργήθηκε το 2017, με σκοπό να εξευρεθεί ειρηνική λύση στην κρίση που μαστίζει τη Βενεζουέλα.

Η δήλωση του Ποπολίσιο καταγράφεται τη στιγμή κατά την οποία οι ΗΠΑ, που επιδιώκουν να εγκαταλείψει ο Μαδούρο την εξουσία, τονίζουν ότι «όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι».

Keywords
Τυχαία Θέματα