Βατόπουλος : Έρχονται σκληρά μέτρα – Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος

09:25 22/10/2020 - Πηγή: In.gr

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την αύξηση των κρουσμάτων κορονάϊού μετά το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ των 865 κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολίασε τις τρέχουσες εξελίξεις με τον κοροναϊό στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως φτάσαμε στο σημείο που «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε ότι «θα εφαρμοστούν οσονούπω σκληρά μέτρα. Δεν υπάρχει κατανόηση

από τον κόσμο για τα μέτρα», ενώ έκανε λόγο για «ραγδαία αύξηση κρουσμάτων».

Παράλληλα, τόνισε μιλώντας στο Open: «Υπάρχει ο αναγκαίος συνωστισμός και ο μη αναγκαίος. Φτάσαμε σε ένα σημείο: «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος»».

«Το χρώμα που παίρνει μία περιοχή το αποφασίζει η Πολιτική Προστασία μαζί με μια ομάδα επιδημιολόγων, οι οποίοι πολλοί από αυτούς είναι και μέλη της επιτροπής μας. Επίσης η δική μας επιτροπή έχει αποφασίσει μαζί πάλι με την Πολιτική Προστασία σε κάθε χρώμα τι μέτρα θα λαμβάνονται», ανέφερε σχετικά με τα μέτρα που εφαρμόζονται σε κάθε περιοχή.

«Αν τα αφήσουμε όλα ελεύθερα θα έχουμε χιλιάδες κρούσματα σε έναν με δύο μήνες», τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Πρωταθλήτρια στις μολύνσεις αναδείχθηκε η Αττική με 331 κρούσματα, ενώ 181 κατεγράφησαν στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα