Βαρουφάκης : Θλιβερή και υποκριτική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 6 μήνες

15:24 11/1/2020 - Πηγή: In.gr

«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ εκτόξευσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους 6 μήνες με θλίβει γιατί η υποκρισία είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει στην πολιτική».

Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα,  που έφερνε συνεχώς στη Βουλή

τις κυρώσεις για τις εξορύξεις, την αναβάθμιση της αμυντικής σχέσης με τις ΗΠΑ, ξαφνικά θυμήθηκε το ριζοσπαστικό της παρελθόν. «Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε πολιτικά στο κοινοβούλιο με τέτοιου είδους αντιδραστικούς τρόπους επειδή δεν είμαι κυβέρνηση, αυτό που θα έλεγα αν ήμουν κυβέρνηση παύω να το λέω» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Τεράστιο λάθος η επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο»

Όσο για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ανέφερε: «Ήταν τεράστιο λάθος η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Ο κ. Μητσοτάκης να πηγαίνει να κάθεται δίπλα στον Τραμπ, ένας Τραμπ ο οποίος έχει τη δική του πολιτική, τη δική του ατζέντα, έχει τον Έλληνα Πρωθυπουργό ως backdrop για να κάνει το δικό του show».

Τέλος, όσον αφορά τον εκλογικό νόμο, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «το επιχείρημα της κυβερνησιμότητας είναι μία μεγάλη εκτροπή από τη Δημοκρατία.

«Είναι σαν να λέμε ότι ο λαός δεν μας έδωσε το ποσοστό που χρειαζόταν για να κυβερνήσουμε και εμείς θα το πάρουμε με τον εκλογικό νόμο, με ένα μπόνους το οποίο επιστρέφει όπως ήταν πριν, με την μικρή διαφορά ότι είναι κλιμακωτό. Θα θέλαμε να έχουμε έναν πάγιο εκλογικό νόμο, τον οποίο θα μπορούμε να τον υποστηρίξουμε».

Ο εκλογικός νόμος, πρόσθεσε,  θα έπρεπε να είναι υπεράνω των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και υπολογισμών. «Εμείς θα προτείνουμε ένα ανάμεικτο σύστημα με 200 ή 250 βουλευτές και 100 μονοεδρικές περιφέρειες σε όλη την χώρα όπου ο βουλευτής δεν θα εκλέγεται με πλειοψηφικό σύστημα αλλά με το σύστημα το οποίο εφαρμόζεται στην Αυστραλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα