Τζο Μπάιντεν : Ποιοι παγκόσμιοι ηγέτες δεν τον έχουν συγχαρεί ακόμη

16:11 8/11/2020 - Πηγή: In.gr

Θετικές έως ενθουσιώδεις αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο προκάλεσε η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σχεδόν ταυτόχρονα απέστειλαν συγχαρητήρια, το βράδυ του Σαββάτου, οι περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες, πολλοί από αυτούς μέσω Twitter, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας

και είμαι βέβαιος πως υπό την προεδρία του οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας θα καταστούν ακόμη ισχυρότερες» έγραψε o κ. Μητσοτάκης σε σχετική ανάρτησή του που συνόδευε με την ελληνική και την αμερικανική σημαία.

Congratulations to US President-Elect @JoeBiden.

Joe Biden has been a true friend of Greece and I’m certain that under his presidency the relationship between our countries will grow even stronger.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 7, 2020

Ποιοι δεν έχουν στείλει συγχαρητήρια

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μάνουελ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε πως είναι πρόωρο να συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν για τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, με τον ίδιο να αναφέρει πως είναι «πολιτικά συνετό» να περιμένει να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν ωστόσο άλλες -πιο ηχηρές- απουσίες προς στιγμήν από τον κατάλογο των συγχαρητηρίων προς τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το BBC, ευχές στον Δημοκρατικό πολιτικό για την εκλογή του δεν έχουν στείλει οι:

Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας ΚορέαςΒλαντιμίρ Πούτιν της ΡωσίαςΚυβερνήτες της Σαουδικής ΑραβίαςΣι Τζινπίνγκ της ΚίναςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της ΤουρκίαςΖαϊρ Μπολσονάρο της ΒραζιλίαςΒικτόρ Όρμπαν της Ουγγαρίας
Keywords
Τυχαία Θέματα