Τσίπρας: Οι πολίτες επέλεξαν, θα δουλέψουμε και η ήττα θα αποδειχθεί πρόσκαιρη

21:37 7/7/2019 - Πηγή: In.gr

«Οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους. Απόλυτα σεβαστή για εμάς η λαϊκή ετυμηγορία» τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Καταδεικνύοντας τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είπε ότι ήδη συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αύριο θα του παραδώσει

«τα κλειδιά» του Μαξίμου, κάτι που δεν έπραξε ο Αντώνης Σαμαράς το 2015.

«Στη δημοκρατία η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκαναν οι αντίπαλοί μας».

Μιλώντας για τις δύσκολες συνθήκες και το έργο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η ήττα αυτή σε καμία περίπτωση δεν είναι στρατηγική.

«Θα δουλέψουμε σκληρά και με πείσμα το επόμενο διάστημα ώστε αυτή η εκλογική ήττα να αποδειχθεί και πρόσκαιρη» τόνισε στέλνοντας σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «για να αποτρέψει, εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις».

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της κυβερνητικής θητείας, κατά την οποία, όπως παραδέχθηκε, έγιναν και λάθη και παραλείψεις τα οποία πρέπει να αναλυθούν και να διορθωθούν τόνισε ότι:

«Δεχόμαστε με το κεφάλι ψηλά την λαϊκή ετυμηγορία γιατί γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα που παραδίδουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παραλάβαμε».

«Το αποτέλεσμα δεν είναι στρατηγική ήττα»

«Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι σήμερα καθαρή. Το εκλογικό αποτέλεσμα ωστόσο, μόνο στρατηγική ήττα δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πολλοί επεδίωξαν και πολέμησαν για να συμβεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία να μετασχηματιστούν σε μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, με ευθύνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου. Θα δουλέψουμε δε σκληρά, και με πείσμα, το επόμενο διάστημα, ώστε η νίκη της ΝΔ να αποδειχθεί και πρόσκαιρη. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

«Έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω»

«Στη ζωή μου και την πολιτική μου διαδρομή έχω μάθει να αγωνίζομαι και να παλεύω. Όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθη. Όποιος αγωνίζεται, ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει», σημείωσε κλείνοντας τη δήλωσή του από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας, σε έναν πιο προσωπικό τόνο.

Και κατέληξε: «Κυρίως όμως μαθαίνει όταν πέφτει να σηκώνεται και να συνεχίζει να μάχεται. Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε. Θα είμαστε λοιπόν εδώ πιο έμπειροι και πιο δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα».

Keywords
Τυχαία Θέματα