Τομ Κρουζ: Η γυναίκα που τον μύησε στην Σαϊεντολογία

08:21 30/6/2020 - Πηγή: In.gr

Πολλές είναι οι θεωρίες που επικρατούν γύρω από τη Σαϊεντολογία ενώ σε πολλές από αυτές εμπλέκεται και το όνομα του Τομ Κρουζ.

Η ταυτότητα της Σαϊεντολογίας

H Σαϊεντολογία είναι μια θρησκεία που αναπτύχθηκε από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ και προσφέρει ένα ακριβές μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην πλήρη και πραγματική κατανόηση της πνευματικής φύσης του ατόμου και της σχέσης του με τον εαυτό του και τους γύρω του.

Η Σαϊεντολογία περιλαμβάνει

ένα σύνολο γνώσεων που απορρέει από ορισμένες θεμελιώδεις αλήθειες.

Πρωταρχικές μεταξύ αυτών είναι οι εξής:

Ο άνθρωπος είναι ένα αθάνατο πνευματικό ον.

Η εμπειρία του εκτείνεται πολύ πέρα από μία και μόνο ζωή.

Οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες, ακόμη και αν δεν είναι αντιληπτές προς το παρόν.

Η Σαϊεντολογία πιστεύει επιπλέον, ότι ο Άνθρωπος είναι βασικά καλός και ότι η πνευματική του σωτηρία εξαρτάται από τον εαυτό του, τους συνανθρώπους του και την επίτευξη αδελφοσύνης με το σύμπαν.

Η Σαϊεντολογία δεν είναι μια δογματική θρησκεία την οποία κάποιος καλείται να αποδεχθεί απλά πιστεύοντας. Αντίθετα, ανακαλύπτει κανείς από μόνος του ότι οι αρχές της είναι αληθινές μόνο αν τις εφαρμόσει και παρατηρήσει ή βιώσει τα αποτελέσματα από αυτή την εφαρμογή.

Ο απώτερος σκοπός της είναι η πραγματική πνευματική αφύπνιση και ελευθερία.

Η σχέση του Τομ Κρουζ με την Σαϊεντολογία

Η αλήθεια πως για τη σχέση του Τομ Κρουζ με τη Σαϊεντολογία πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί.

Άλλα αποτελούν πραγματικότητα και άλλα, μάλλον αγγίζουν τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Άλλωστε, η αφοσίωση του διάσημου ηθοποιού στη Σαϊεντολογία, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 είναι τόσο μεγάλη, που – όχι και τόσο άδικα – έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για διάφορες θεωρίες.

Πώς, όμως, ο Τομ Κρουζ που ως παιδί ήθελε να γίνει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, έφτασε να αποτελεί το δυνατότερο χαρτί και όπως λένε και το «νούμερο δύο» της Σαϊεντολογίας;

Το 1986 ο ηθοποιός γνώρισε τη συνάδελφό του και έξι χρόνια μεγαλύτερή του, Μίμι Ρότζερς, η οποία λόγω του πατέρα της είχε μεγαλώσει στους κόλπους της εκκλησίας.

Έτσι, εκείνη τον έφερε σε πρώτη επαφή, αφού θεωρούσε ότι μέσω της Σαϊεντολογίας θα μπορούσε να τον «ελέγξει» μιας και την εποχή εκείνη γνώριζε τεράστια επιτυχία και είχε πολλές κατακτήσεις, ενώ σε αρκετές υπέκεπτε.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1987 και χώρισαν το 1990, ενώ πριν χρόνια δημοσιεύματα στην Αμερική ανέφεραν πως μια από τις θεωρίες που κυκλοφορούν, θέλουν ανθρώπους της συγκεκριμένης εκκλησίας, να ευθύνονται για το διαζύγιο.

Όπως λέγεται ότι συνέβη και με τα δύο επόμενα δύο διαζύγια του με τη Νικόλ Κίντμαν και την Κέιτι Χολμς. Ο Κρουζ δεν συγχώρεσε ποτέ στην Κίντμαν τον χωρισμό τους και το γεγονός ότι απαρνήθηκε την Σαϊεντολογία.

Μόνο που στην περίπτωση της Ρότζερς είχε να κάνει με ίντριγκες στους κόλπους της εκκλησίας.

Ο Τομ Κρουζ όταν μυήθηκε ήταν 28 ετών και από τα hot ονόματα του Χόλιγουντ. Μάλιστα, έχει επηρεάσει και άλλους συναδέλφους του να ακολουθήσουν τα βήματά του, όποως ο Τζον Τραβόλτα.

Όμως, ο νεαρός σταρ κουβαλούσε τα δικά του προσωπικά προβλήματα και τραύματα, που ήταν κυρίως απόρροια της κάκιστης σχέσης του με τον βίαιο πατέρα του.

Επιπλέον, είχε δυσλεξία και όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος, ως παιδί είχε βιώσει απίστευτο bullying.

Και όπως έχει πει ο ίδιος, η Σαϊεντολογία τον βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημα της δυσλεξίας, αλλά και να «γιατρέψει» τα τραύματά του.

View this post on Instagram

#tomcruise#mimirogers #thecolorofmoney #LA#premiere#1986 . #톰크루즈 #미미로저스 #컬러오브머니 #시사회#로스앤젤레스 #프리미어

A post shared by Tom Cruise Fan (@tom_cruise_fan_k) on Mar 15, 2020 at 9:30am PDT

View this post on Instagram

Tom Cruise #tomcruiseforever #forever #topgun #maverick #actor #tomcruz #tomcruisesmile #fan #fansclub #fandom #missionimpossible . . . . FOLLOW @filmsandlanadelrey for more posts

A post shared by FilmsAndLanaDelRey (@filmsandlanadelrey) on May 25, 2020 at 8:35am PDT

View this post on Instagram

Tom Cruise and Mimi Rogers at The Color of Money Premiere (1986) • • • • #tomcruise #mimirogers #thecolorofmoney #colorofmoney #1986 #premiere #moviepremiere #tomcruisefan #tomcruiseforever #tomcruisemovie #tomcruisestyle #80s #80svintage #hollywood #actors

A post shared by @ vintage_feelz on May 24, 2020 at 8:38pm PDT

View this post on Instagram

Tom Cruise and Mimi Rogers Tom menikahi mimi tahun 1987,ketika itu usia tom 24 tahun dan mereka bercerai 3 tahun kemudian. #tomcruiselover #mimirogers

A post shared by entertainment_house (@beautiful_world1003) on Apr 6, 2020 at 1:48pm PDT

Θεότητα θεωρείται στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ο Τομ Κρουζ

Η ηθοποιός Λέα Ρέμινι, που είχε ασπαστεί τη Σαϊεντολογία έως το 2013, δεν είχε ντραπεί ποτέ να αποκαλύψει μυστικά της αμφιλεγόμενης αυτής αίρεσης και του πιο διάσημου μέλους της.

Η πρωταγωνίστρια του «Βασιλιά του Κουίνς» τόνισε ότι ο 56χρονος Κρουζ αποτελεί θεότητα στα για τους Σαϊεντολόγους.

«Θεωρείται θεότητα, μετά τον David Miscavige, τον «σωτήρα του ελεύθερου κόσμου» (ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας)», έχει δηλώσει η Ρέμινι στο Page Six.

Η Ρέμινι δεν είναι όμως, η μόνη που λέει τον Κρουζ θεότητα.

Ο Μπρι Μουντ, ο οποίος αποχώρησε από την εκκλησία πριν από λίγους μήνες, έχει δηλώσει: «Ο Τομ Κρουζ ήταν θεός στις χαμηλές κλίμακες. Κάθε φορά που κυκλοφορούσε μία νέα ταινία του Τομ Κρουζ αγόραζαν όλα του τα εισιτήρια. Θα ήταν 500, 1000 έως 2.500 κόσμος. Και δεν κανό πλάκα», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

View this post on Instagram

Happy birthday to @nicolekidman Tom and Nicole at 'Far and Away' premiere, 1992

A post shared by Tom Cruise (@tomcruiseserbia) on Jun 20, 2020 at 10:46am PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα