Το πολικό τροχόσπιτο των BMW και North Face

14:47 10/1/2019 - Πηγή: In.gr

To τμήμα Designworks της BMW, είναι επιφορτισμένο με τη σχεδίαση όχι και τόσο συνηθισμένων εφαρμογών που αποσκοπούν στην αποκωδικοποίηση του μέλλοντος της μετακίνησης, σε κάθε έκφανσή της. Το τελευταίο δημιούργημα του, Futurelight Camper, πραγματοποιεί επίσημη εμφάνιση στην έκθεση CES του Las Vegas και αποτελεί μια συνεργατική

έμπνευση με την εταιρεία Νorth Face και έγκειται σε ένα τροχήλατο κατάλυμα που μπορεί να προσφέρει ασφαλές καταφύγιο σε πολικές θερμοκρασίες.

Κυρίαρχο στοιχείο του μικροσκοπικού τροχόσπιτου είναι το περίβλημα Futurelight της North Face το οποίο είναι πλήρως αδιάβροχο αλλά χάρη σε νανοσκοπικές οπές, επιτρέπει την ανανέωση του αέρα στο εσωτερικό του θόλου προσφέροντας ένα ασφαλές και στεγνό κατάλυμα σε αντίξοες συνθήκες.

Αν και επί του παρόντος δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες για το πλαίσιο το οποίο σχεδιάστηκε από την BMW, οι απεικονίσεις προδίδουν κατασκευή του σκελετού από ανθρακόνημα για περισσότερη αντοχή και χαμηλό βάρος ενώ η θολωτή διαμόρφωση του, δείχνει να μεγιστοποιεί την χωρητικότητα της ιδιόμορφης κάψουλας επιβίωσης που μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο άτομα.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς δεν υπάρχουν προοπτικές παραγωγής του συγκεκριμένου δημιουργήματος, ωστόσο, για εκείνους που ασχολούνται με τα χειμερινά sport το αδιάβροχο υλικό από το οποίο αποτελείται το περίβλημα του θόλου θα επενδύει ρουχισμό και αξεσουάρ της North Face για το 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα