Το νέο μονοθέσιο της McLaren, MCL34

16:44 14/2/2019 - Πηγή: In.gr

Η McLaren έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της μονοθεσίου F1 σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στo McLaren Technology Centre, στην έδρα της, στο Woking.

Εκτός από το μονοθέσιο και τις διαφοροποιήσεις στον σχεδιασμό, απόρροια και των νέων κανονισμών, το νέο του χρώμα το οποίο, σύμφωνα με τις συστάσεις, αποτελεί νέα απόχρωση του «papaya orange» που η βρετανική ομάδα εισήγαγε πέρυσι και, φυσικά,

συνυπάρχει με τα λογότυπα των νέων χορηγών και αυτό της Renault ως προμηθευτή κινητήρα, στο Woking έδωσε το παρών το νέο οδηγικό δίδυμο που θα βρεθεί στο cockpit της MCL34.

Ο λόγος για τους Carlos Sainz και τον προερχόμενο από την Formula 2, Lando Norris οι οποίοι και αντικατέστησαν τους Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne που αποτελούσαν το οδηγικό team της McLaren, τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και πλέον αποχώρησαν αμφότεροι από την κορυφαία διοργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πολύ διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι οδηγοί και το μονοθέσιο δεν είναι ωστόσο τα μοναδικά στοιχεία που άλλαξαν στο team της McLaren καθώς το Woking έχει ξεκινήσει από πέρυσι μια σειρά δραστικών αλλαγών σε πρόσωπα και πράγματα οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσουν με στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα στις ιδιαίτερα απαιτητικές πίστες της F1.

Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται και ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Gil de Feran, ο οποίος μετακινήθηκε στην McLaren πριν περίπου έξι μήνες μετά την αποχώρηση του Eric Boullier.

Με αφορμή την παρουσίαση του μονοθεσίου, δήλωσε «υπάρχει πολύς ενθουσιασμός και προσμονή. Αν αναλογιστώ το προηγούμενο διάστημα από την στιγμή που εντάχθηκα πλήρως στην ομάδα, τις σχέσεις που ανέπτυξα και όλες τις αποφάσεις που λάβαμε, βλέποντας σήμερα εδώ το νέο μονοθέσιο νιώθω υπέροχα. Είναι πραγματικά ένα έργο τέχνης και θεωρώ ότι αποτυπώνει πραγματικά τις δυνατότητες της McLaren σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Είναι υπέροχη στιγμή. Υπήρξαμε ιδιαιτέρως αφοσιωμένοι στις προετοιμασίες για την φετινή αγωνιστική περίοδο και πλέον θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι και για αυτό και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε».

Σημειώνεται ότι την περσινή αγωνιστική περίοδο η McLaren κατέλαβε την έκτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών στην πρώτη χρονιά συνεργασίας της με την Renault ως προμηθευτή και μετά από μια καταστροφική τριετία συνεργασίας της με την Honda.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει παραδεχτεί ο CEO, Zak Brown η MCL33 «υπήρξε ένα μονοθέσιο πολύ κατώτερο των απαιτήσεων» εξ ου και το Woking προχώρησε σε μια ριζική αναδιάρθρωση των ανθρώπων που απαρτίζουν την ομάδα.

Μεταξύ των νέων αφίξεων συγκαταλέγεται ο James Key, πρώην τεχνικός διευθυντής της Toro Rosso, o οποίος θα αναλάβει ανάλογα καθήκοντα στην McLaren καθώς και ο Andreas Seidl, στέλεχος της αγωνιστικής ομάδας Porsche LMP1 ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα αναλαμβάνοντας, επικεφαλής της από την 1η Μαΐου μετά το GP του Αζερμπαϊτζάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα