Το ηχηρό μήνυμα της Μισέλ Ουίλιαμς για την μισθολογική ανισότητα

18:33 4/4/2019 - Πηγή: In.gr

H διάσημη ηθοποιός Μισέλ Ουίλιαμς αποκάλυψε ότι «παρέλυσε» στο άκουσμα της είδησης ότι εκείνη πληρώθηκε με 80 δολ. την ημέρα για την ταινία «All The Money In The World» την στιγμή που ο συμπρωταγωνιστής της Μαρκ Γουόλμπεργκ απέσπασε το ποσό του 1,5 εκατ. δολ.

Για την ταινία «All the money in the World», ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κέβιν Σπέϊσι στον απόηχο του σκανδάλου, όπου κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση

και επίθεση νεαρών εφήβων αγοριών.

Έτσι, χρειάστηκε να γυριστούν εκ νέου οι σκηνές όπου εμφανιζόταν ο Σπέισι, με τον Κρίστοφερ Πάλμερ να αναλαμβάνει τον ρόλο του.

Σύμφωνα με κάποιον που γνώριζε την υπόθεση, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ εισέπραξε παραπάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερο ποσό από την Μισέλ Ουίλιαμς, επειδή οι επαναληπτικές σκηνές ήταν εκτός του συμβολαίου του.

Εξασφάλιση ίσης και δίκαιης πληρωμής

Ως συνήγορος της δράσης Paycheck Fairness Act για την εξασφάλιση της ίσης και δίκαιης πληρωμής, η Μισέλ Ουίλιαμς είπε σε μια ομιλία της ότι αυτή η ανισότητα δεν της προκάλεσε έκπληξη.

«Απλώς ενίσχυσε την πεποίθηση που είχα αποκτήσει με τα χρόνια, ότι η ισότητα δεν είναι αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα και ότι οι γυναίκες θα πρεπει πάντα να δουλεύουν το ίδιο σκληρά για λιγότερα λεφτά, ενώ σηκώνουν μεγαλύτερη ευθύνη στους ώμους τους στο σπίτι», είπε. «Έχω διαπιστευθεί από τον χώρο εργασίας μου στα υψηλότερα επίπεδα και αυτό ακόμα δεν μεταφράζεται σε ίσες και δίκαιες αποδοχές».

Μιλώντας με μέλη της Ομάδας Δημοκρατικών Γυναικών για την Ημέρα Ίσης Αμοιβής στις 2 Απριλίου, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, δήλωσε πως «παρέλυσε από συναισθήματα ματαιότητας» όταν το έμαθε.

Στα τέλη του 2017, τα νέα είχαν γίνει viral για την μισθολογική διαφορά. «Και μαντέψτε τι, κανείς δεν νοιαζόταν. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για μένα, απλώς ενίσχυσε την πεποίθησή μου ότι η ισότητα δεν είναι αναφαίρετο δικαίωμα και ότι οι γυναίκες θα εργάζονται πάντα εξίσου σκληρά για λιγότερα χρήματα, ενώ θα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι το είδος της ιστορίας που κανονικά θα αντισταθώ: την ιστορία της ηθικής με ένα ευτυχές τέλος ή μάλλον μια ευτυχισμένη αρχή γιατί αυτός είναι ο λόγος που είμαι εδώ», πρόσθεσε η Ουίλιαμς.

View this post on Instagram

Michelle Williams join the Democratic Women's Caucus to mark Equal Pay Day and celebrate last week’s passage of the Paycheck Fairness Act “Imagine a workplace where women don’t have to spend any energy fighting for fair pay and equal rights, and instead can put that energy into their work…this is the moment.” Michelle Williams #EqualPayDay #PaycheckFairnessAct #michellewilliams #equality #equalpay

A post shared by @ michellewilliamsfanofficial on Apr 2, 2019 at 2:02pm PDT

Είπε ότι στο τέλος η τεράστια αυτή απόκλιση καταδικάστηκε ευρέως, σε πολύ μεγάλο βαθμό χάρη στην ηθοποιό Τζέσικα Τσαστέιν η οποία το επεσήμανε στο Twitter.

Please go see Michelle's performance in All The Money in The World. She's a brilliant Oscar nominated Golden Globe winning actress. She has been in the industry for 20 yrs. She deserves more than 1% of her male costar' s salary. https://t.co/HIniew6lf7

— Jessica Chastain (@jes_chastain) January 10, 2018

Προς τιμήν του, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ δώρισε τα χρήματα που εισέπραξε στο #TimesUp, το ταμείο που δημιουργήθηκε για την νομική εκπροσώπηση των θυμάτων του #MeToo. Πλέον φαίνεται πως η βιομηχανία του θεάματος έχει αρχίσει να διευθετεί το ζήτημα, ενώ η Μισέλ Ουίλιαμς δήλωσε ότι για την τελευταία της δουλειά πληρώθηκε όσο και ο άντρας συμπρωταγωνιστής της.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την σχετική ομιλία της Μισέλ Ουίλιαμς:
Keywords
Τυχαία Θέματα