Το εντυπωσιακό ρεκόρ του Ερυθρού Αστέρα

22:35 30/9/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται αύριο Τρίτη (01/10) τον Ολυμπιακό για την δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League σε ένα παιχνίδι που δεν έχει μόνο αμιγώς αγωνιστικό ενδιαφέρον, μιας και οι οπαδοί των δύο ομάδων, αναμένεται να εντυπωσιάσουν από την κερκίδα σύσσωμη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Παρά τη μαγική ατμόσφαιρα που θα

δημιουργήσουν οι οπαδοί στο Μαρακανά του Βελιγραδίου, όταν ο διαιτητής σφυρίξει για την σέντρα στο ματς, τότε οι παίκτες των Μαρτίνς και Μιλόγεβιτς θα τεθούν αντιμέτωποι με στόχο το «τρίποντο» της νίκης. Οι Ερυθρόλευκοι στην πρεμιέρα κατάφεραν να επιστρέψουν από την κόλαση του 0-2, κόντρα στην Τότεναμ και να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό στον όμιλο.

Από πλευράς τους οι Σέρβοι, ηττήθηκαν κατά κράτος από την Μπάγερν στο Μόναχο (3-0), σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 85′ ήταν στο 1-0 με τους Ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου να αμύνονται σθεναρά.

Για τον Ερυθρό τα πράγματα απλοποιούνται όταν αγωνίζεται εντός έδρας βέβαια. Τουλάχιστον αυτό «λένε» τα στατιστικά. Οι Σέρβοι έχουν χάσει μόνο δύο (!) από τα τελευταία 20 (!) ευρωπαϊκά τους παιχνίδια εντός έδρας! Αυτές οι ήττες προήλθαν από τις Λουντογκόρετς και Παρί Σεν Ζερμέν.

Η παράδοση μάλιστα κόντρα σε ελληνικές ομάδες, είναι κι αυτή υπέρ τους. Ο Ερυθρός έχει επικρατήσει και στα πέντε εντός έδρας παιχνίδια του με αντίπαλο ελληνική ομάδα. Η πιο πρόσφατη επικράτηση ήταν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό (1-0) το 1991/1992. Σε αυτά τα πέντε ματς μάλιστα, οι Σέρβοι έχουν σκοράρει 13 τέρματα και έχουν δεχθεί μόλις δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα