Το ελληνικό ίντερνετ «υποκλίνεται» στον Σωτήρη Τσιόδρα

23:54 10/4/2020 - Πηγή: In.gr

Δεν είναι μόνο το πρόσωπο, από τα χείλη του οποίου κρέμεται όλη η Ελλάδα κάθε μέρα στις 18:00 για να μάθει τις εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό.

Είναι ένας άνθρωπος που η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει σε μια πρωτοφανή ένδειξη ένδειξη σύμπνοιας και ενότητας. Και όχι άδικα. Εκτός ελάχιστων «παραφωνιών» όλοι έχουμε αναγνωρίσει το ήθος του Σωτήρη Τσιόδρα.

Αυτό το ήθος, έσπευσε να το δείξει για μια ακόμα φορά κατά τη διάρκεια της σημερινής

ενημέρωσης.

«Δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα»

Μιλώντας για τους Ρομά, ενώ μόλις είχε επιστρέψει από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Τσίοδρας αναφέρθηκε στα βίντεο που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν και έκαναν λόγο για μικροένταση ανάμεσα σε εκείνον, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και μερίδα Ρομά.

Ο κ. Τσιόδρας απηύθυνε έκκληση οι Ρομά να μη γίνονται στόχος μίσους.

«Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές», σημείωσε.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αφορούν την διασπορά του ιού. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατάστασης. Οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση» συμπλήρωσε.

«Υποκλίνεται» το ίντερνετ

Τα λόγια αυτά φαίνεται πως δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο και για ακόμη μία φορά τα social media «πήραν» φωτιά με τους χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύων να υποκλίνονται στο μεγαλείο και την ανθρωπιά του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο τρόπος που μίλησε ο #Τσιοδρας για τους #Ρομα στη #Λάρισα, μετά το μεσημεριανό bullying που υπέστη πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου ως μάθημα ανθρωπισμού, μεγαλοψυχίας και αγάπης. Ο #Τσιοδρας είναι απλά τεράστιος. Αυτό!

— Evangelos Bitsaxis (@EBitsaxis) April 10, 2020

"Οι #Ρομα δεν είναι απειλή είναι ευάλωτη ομάδα" δήλωσε ο Τσιόδρας ρίχνοντας ένα χαστούκι στο πρόσωπο των ρατσιστών ψηφοφόρων της ΝΔ.

— Αριστοτέλης Ρήγας (@aris_rigas) April 10, 2020

Να κράζουμε τα στραβά του συστήματος, που είναι πολλά, αλλά να πούμε κι ότι αυτό που έκανε ο #τσιοδρας να σηκωθεί να πάει αυτός προσωπικά στον καταυλισμό των #Ρομά στη #Λάρισα, εν μέσω πανδημίας, ούτε πολιτικοί γιά να μαζέψουν ψήφους δεν θα το έκαναν. Θέλει μαγκιά.

— Αναρχος (@Anarxos_2nd) April 10, 2020

Σπάσαμε για πέντε λεπτά την κοινωνική απόσταση που ζητάμε από όλους για να δείξουμε την αγαπη μας. Έχω εμπιστοσύνη στους #ρομα. Με τόσο απλά και όμορφα λόγια πιάνει το σφιγμό που έχουμε όλοι ανάγκη για να κρατήσουμε δυνατοί χωρίς κοινωνικές εκρήξεις. Ένα μεγάλο μπράβο. pic.twitter.com/WRrQMzqnh2

— Vas (@vas_fas) April 10, 2020

Ο Τσιοδρας μέσα σε 2 λεπτά (και μετά ο Χαρδαλιάς) μοίρασε εγκεφαλικά σε κάθε έναν που μοίρασε ρατσιστικό παραλήρημα και σε όποιον αριστερό τόσο καιρό προσπαθούσε να τον αποδομήσει #respect#ρομα

— nyros (@Nyrros) April 10, 2020

Συγχαρητήρια στον κ. Τσιόδρα που ενώ στη Λάρισα σήμερα σχεδόν τους λίντσαραν οι #Ρομα αυτός τους υπερασπίζεται. Τέτοιους ανθρώπους παραδείγματα χρειάζεται η κοινωνία μας.

— Ναυσικααα #staythefuckhome (@Nausicaaa2) April 10, 2020

Οι #ρομα δεν ειναι απειλη. Ειναι ευαλωτη ομαδα #τσιοδρας

— katerina (@katerinasom) April 10, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα