Το μπάσκετ που γίνεται ποδόσφαιρο!

08:58 7/3/2019 - Πηγή: In.gr

Aχός βαρύς ακούγεται, πολλά ντουφέκια πέφτουν, λέει ένα παλιό δημώδες κλέφτικο τραγούδι, που (όχι απλώς θαρρώ, αλλά φοβάμαι κιόλας πως) ταιριάζει γάντι στην τρέχουσα μπασκετική επικαιρότητα!

Οντως πέφτουν πολλά ντουφέκια στα πεδία των μαχών και μάλιστα όχι μονάχα στην Ελλάδα, αλλά καθ’ άπασαν την ευρωπαϊκήν επικράτειαν, με αποτέλεσμα να διαπλέκονται διάφορα σενάρια σε ό,τι αφορά το μέλλον…

Σημαιοφόρος σε αυτή την αντεπίθεση βρέθηκε ο Ολυμπιακός,

ο οποίος επιμένει ότι δεν θα κατέβει να παίξει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τη μεθεπόμενη Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εάν η ΕΟΚ δεν αποδεχθεί το αίτημά του περί της άλα Super League μετάκλησης ξένων διαιτητών.

Την ίδια στιγμή σηκώνει το δικό της επαναστατικό μπαϊράκι η Κύμη, με τον πρόεδρό της Αλέξανδρο Θεοδώρου να τα κάνει… λίμπα, υποστηρίζοντας ότι στο Περιστέρι διαπράχθηκε «κλοπή», χαρακτηρίζοντας το εφετινό πρωτάθλημα ως «το πιο βρώμικο και το πιο σάπιο όλων των εποχών», καλώντας τους ομολόγους του να βάλουν όλοι μαζί το μαχαίρι στο κόκκαλο και απειλώντας κι ελόγου του με απόσυρση!

Χόντρυνε το πράγμα, το δίχως άλλο, όπως φάνηκε και στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Λίγκας. Παραχόντρυνε, διότι οι αντιδράσεις εκδηλώνονται ομαδόν, εξαπλώνονται και σε κάθε περίπτωση εγκυμονούν -εάν δεν έχουν ήδη κυοφορήσει – έναν σοβαρό κίνδυνο: να ποδοσφαιροποιηθεί και να… κινεζοποιηθεί το μπάσκετ, που (υποτίθεται ότι) ήταν πιο άχραντο και πιο άσπιλο!

Κούνια που μας κούναγε, αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα!

Δεδομένου ότι ανάλογες φωνές ακούστηκαν στην Ισπανία, στην Τουρκία και στη Σερβία, θαρρώ πως όλα αυτά μοιάζουν με βούτυρο στο ψωμί του Μπερτομέου, ώστε μέσα στην αναμπουμπούλα και στις ζυμώσεις, να επεκτείνει την επικυριαρχία της Ευρωλίγκας, απορροφώντας και τα Σαββατοκύριακα για τα οποία νομοτελειακώς και αναποδράστως θα ανοίξει κάποια στιγμή το debate!

Σε αυτό τον εγχώριο πόλεμο χαρακωμάτων που μαίνεται, νομίζω ότι επέστη ο χρόνος να βγει μπροστά (ως θεσμικός ισχυρός ανήρ) ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και να βάλει μια τάξη στα του οίκου μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα