Τετ α τετ Δένδια – Χριστοδουλίδη για Διακρατική συμφωνία και EastMed
Για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ενημέρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, τον κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά τη συνάντησή τους στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, κλείνοντας τον κύκλο των επαφών που ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα σε Λιβύη και Αίγυπτο.
Όπως επεσήμανε ο κ. Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση: «Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε για την προετοιμασία της υπογραφής του EastMed
«Και όπως πολύ σωστά είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, χωρίς να αποκλείουν κανέναν. Όλες οι χώρες οι οποίες αντιλαμβάνονται το Διεθνές Δίκαιο ως το φυσικό περιβάλλον [τους], είναι καλοδεχούμενες να συμμετάσχουν στις κοινές μας πρωτοβουλίες», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.
Ερωτώμενος για τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που αμφισβητούν το νομικό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου, ο κ. Δένδιας τόνισε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι το Διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες είναι επαρκείς για να απαντούν σε κάθε αυθαίρετη τοποθέτηση, δήλωση ή συμπεριφορά».
Αναφερόμενος στην υπογραφή των διακρατικών συμφωνιών για τον αγωγό EastMed, ο υπουργός εξωτερικών υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για «αντίδραση σε κάποιον άλλον».
«Είναι η προσπάθεια να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των πολιτών των χωρών μας, να βελτιώσουμε τις οικονομίες μας, να δώσουμε λύσεις και o EastMed είναι μια μεγάλη ενεργειακή ενίσχυση στο ενεργειακό ισοζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που πάντα λέω, τις πρωτοβουλίες μας δεν τις βλέπουμε σαν πρωτοβουλίες που απευθύνονται εναντίον κάποιου άλλου. Τις βλέπουμε σαν θετικά βήματα και προσκαλούμε τον οποιονδήποτε να συμμετάσχει εφόσον συμφωνεί με το ευρύτερο πλαίσιο».
Τέλος, σχετικά με την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως στις 8 Ιανουαρίου υπάρχει συνάντηση των τεχνικών επιτροπών Ελλάδας- Αιγύπτου.
Από την πλευρά του ο κύπριος υπουργός τόνισε ότι δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές ώστε να αντιμετωπιστούν ενέργειες αποσταθεροποίησης στην περιοχή.
Σημείωσε ότι οι προσεγγίσεις και οι στόχοι είναι κοινοί και τόνισε πως «δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές ώστε να αντιμετωπισθούν οι όποιες κινήσεις, από κάποιους οι οποίοι επιθυμούν να δημιουργήσουν μια κατάσταση αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο».
«Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα κινούνται πάντα στη λογική των συνεργασιών, χωρίς να αποκλείουμε κανέναν, πάντα στη βάση μιας θετικής προσέγγισης και αυτό είναι και το κάλεσμα προς όλα τα κράτη της περιοχής», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Ο κύπριος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν και άλλες συναντήσεις με τον Έλληνα ομόλογο του, καθώς υπάρχουν αρκετές προγραμματισμένες συναντήσεις, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έρχονται νέες συντάξεις με την αύξηση ποσοστών αναπλήρωσης-Οι κερδισμένοι (ΠΙΝΑΚΑΣ)
- Σούπερ… εργοδότης: Πήρε όλους τους εργαζόμενους διακοπές με πληρωμένα έξοδα
- ΠΑΟΚ: Αντίδραση-βόμβα για Ολυμπιακό από Σαββίδη (photo)
- Κακοκαιρία: Τρόμος για εκατοντάδες επιβάτες του Φαιστός Παλλάς (pics - vid)
- Κωνσταντίνος Αγγελίδης : Σοκάρει το πόρισμα για το τροχαίο
- Τελικός The Voice: Απίστευτη Παπαρίζου: Δείτε πως βγήκε στη σκηνή
- Ηράκλειο: Λαχτάρισαν οι 270 επιβάτες του Φαιστός Παλλάς – Έσπασαν οι κάβοι του πλοίου
- Κάτια Δανδουλάκη: «Έχασα 500.000 ευρώ…»
- Γερμανία: Έλληνας οδηγός λεωφορείου έσωσε κοριτσάκι από πνιγμό (vid)
- Χωρίς ρεύμα πάνω από 2 ώρες περιοχές στα νότια προάστια
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Κωνσταντίνος Αγγελίδης : Σοκάρει το πόρισμα για το τροχαίο
- Γιώργος Σαββίδης: Ο πρώτος ξάδελφος του Καλπαζίδη, ειρωνεύεται τον Ολυμπιακό (pic)
- Κακοκαιρία : Αγριεύει κι άλλο ο καιρός τη Δευτέρα – «Πνίγηκε» από τη βροχή η Αττική
- Κακοκαιρία: «Άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αθήνα – Περιοχές στο «σκοτάδι»
- Η κακοκαιρία «χτύπησε» την Άρτα – Πλημμύρισαν δρόμοι κι επιχειρήσεις
- Κανονική αλλοίωση
- Γκαμπόν: Επίθεση πειρατών σε πλοία – Σκότωσαν καπετάνιο, απήγαγαν ναυτικούς
- Χωρίς ρεύμα τα νότια προάστια λόγω κακοκαιρίας
- Παναθηναϊκός – Άρης 0-0
- Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη: Τουλάχιστον εννέα νεκροί στην Ισπανία

- Τελευταία Νέα In.gr
- Τετ α τετ Δένδια – Χριστοδουλίδη για Διακρατική συμφωνία και EastMed
- Τότεναμ- Τσέλσι: Ρατσιστική επίθεση στον Ρούντιγκερ (vids)
- Μπανταλόνα-Μπαρτσελόνα 80-95
- Κακοκαιρία : Αγριεύει κι άλλο ο καιρός τη Δευτέρα – «Πνίγηκε» από τη βροχή η Αττική
- Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Super League (pic)
- Κωνσταντίνος Αγγελίδης : Σοκάρει το πόρισμα για το τροχαίο
- Λάρισα-ΑΕΚ 76-86
- Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη: Τουλάχιστον εννέα νεκροί στην Ισπανία
- Ρεάλ Μαδρίτης – Ανδρόρρα 91-60
- Κροατία : Mε 30,8% προηγείται ο Μιλάνοβιτς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τότεναμ- Τσέλσι: Ρατσιστική επίθεση στον Ρούντιγκερ
- VIDEO: Κουκουλοφόρος επιτίθεται σε πολίτη και τρέχει όταν εμφανίζονται αστυνομικοί
- Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου
- ΠΑΤΡΑ: 80 παιδιά εγκαταλείπονται ή διαβιούν κάτω από κακές συνθήκες κάθε χρόνο
- Συρία: Προέλαση δυνάμεων του Άσαντ με ρωσική στήριξη κοντά στο Ιντλίμπ
- ΕΝΦΙΑ: Πόσο θα μειωθεί το 2020 με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση
- Κάτια Δανδουλάκη: «Έχασα 500.000 ευρώ…»
- Θα είναι τελικά στο Big Brother ο Ανδρέας Μικρούτσικος;
- Ν. Δένδιας: «Όσοι σέβονται το διεθνές δίκαιο καλοδεχούμενοι να συμμετάσχουν στις πρωτοβουλίες μας»
- Λιβύη: Ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Χάφταρ – Μεταβαίνει στο Κάιρο