Τέλος το trick or treat – Ακυρώνεται το Halloween λόγω κοροναϊού

23:46 13/9/2020 - Πηγή: In.gr

H πανδημία του κοροναϊού φαίνεται πως θα φέρει την «ακύρωση» του Halloween, που γιορτάζεται στη Δύση με τρομακτικά κοστούμια, σχέδια σε κολοκύθες και φυσικά το έθιμο του trick and treat.

Πολλοί γονείς δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να περιφέρονται από πόρτα σε πόρτα σε ξένα σπίτια, βάζοντας τα χέρια τους σε σακούλες με γλυκά όπου έχουν μπει και άλλα χέρια, εν μέσω της πανδημίας.

Έτσι, οι νέοι περιορισμοί στις κοινωνικές συναθροίσεις στη Βρετανία, εν μέσω έξαρσης του κοροναϊού, φαίνεται πως θα φέρουν

το τέλος του σεργιανίσματος από σπίτι σε σπίτι τη βραδιά της 31ης Οκτωβρίου.

Τα forums και οι σελίδες για γονείς στα social media έχουν γεμίσει από εκκλήσεις να ακυρωθεί το Halloween. «Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα να αφήσουμε εκατοντάδες χεράκια παιδιών να ψάχνουν για γλυκά μέσα στις σακούλες», σημειώνεται σε μια ανάρτηση.

Η απογοήτευση των παιδιών βέβαια θα είναι μεγάλη μιας και φέτος το Halloween πέφτει Σάββατο.

Μετά το Halloween, θα ακυρωθούν και τα Χριστούγεννα;

Οι γονείς ψάχνουν επίσης πώς θα πουν στα παιδιά τους τα κακά νέα, μιας και ήδη έχασαν τους εορτασμούς του Πάσχα και τώρα θα χάσουν και το Halloween.

Άλλοι φοβούνται ότι μετά το Halloween θα ακυρωθούν και τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και άλλες γιορτές, καθώς τώρα συνειδητοποιούν τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του social distancing.

Στη Σκωτία, διάφορα φεστιβάλ για το Halloween έχουν ήδη ακυρωθεί και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι αρκετά πιθανό να ακυρωθούν και χριστουγεννιάτικες αγορές.

Ανησυχία στους οίκους ευγηρίας

Τα νέα αυτά δεν είναι μόνο άσχημα για τα παιδιά, αλλά και για τους καταστηματάρχες. Πέρσι, οι Βρετανοί ξόδεψαν πάνω από 400 εκατομμύρια λίρες για το Halloween.

Στη Βρετανία, το Halloween συνδέεται επίσης με τη φιλανθρωπία, καθώς τα παιδιά κάνουν έκπληξη σε οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία και άλλους οργανισμούς.

Η Κάρολιν Άμπραχαμς, φιλανθρωπική διευθύντρια του Age UK, δήλωσε ότι πολλοί ηλικιωμένοι ανησυχούν για την επιστροφή στην καθημερινότητα, στην οποία περιλαμβάνεται και το έθιμο του trick or treat.

«Ελπίζουμε όλοι να ακολουθήσουν τις κυβερνητικές οδηγίες. Αν επισκέπτεστε σπίτια, κάντε ένα βήμα πίσω αφού χτυπήσετε την πόρτα, ώστε να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων. Σιγουρευτείτε ότι όλοι πλύνουν τα χέρια τους πριν και μετά το φαγητό και όταν δίνετε τα γλυκά του Halloween», σημειώνει.

Αντιδράσεις για την ακύρωση του Halloween

Αλλού, όμως, υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις για την ακύρωση του Halloween. Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες είχε αρχικά απαγορέψει το έθιμο του trick or treat από πόρτα σε πόρτα.

Εξαιτίας όμως των έντονων αντιδράσεων, αναγκάστηκε να άρει την απαγόρευση και να τη μετατρέψει σε απλή σύσταση.

Η δρ. Μπάραμπαρα Φέρερ, υπεύθυνη πολιτικής της υγείας στο Λος Άντζελες, είπε: «Δεν είναι φρόνιμο να γίνει φέτος [το Halloween]».

Το σίγουρο είναι ότι πολλοί ετοιμάζονται πλέον να γιορτάσουν διαφορετικά φέτος το Halloween: μόνο με τρομακτικά διακοσμητικά που όσοι περνούν έξω από το σπίτι θα μπορούν να θαυμάζουν από μακριά.

Keywords
Τυχαία Θέματα