Τέλος για έναν ακόμη φίλο του Αλέξη

15:30 17/6/2019 - Πηγή: In.gr

Τέλος ο Ούντο Μπούλμπαν από τη διεκδίκηση της προεδρίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με ανακοίνωσή του δήλωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία.

Ετσι, ένας ακόμη… φίλος του Αλέξη Τσίπρα βγαίνει από το παιχνίδι και τη θέση του θα πάρει η ισπανίδα ευρωβουλευτής Γκαρσία Πέρεζ.

Η Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, η οποία έχει τώρα 152 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα εκλέξει τον πρόεδρό της στις 18 Ιουνίου.

Η

γερμανική αντιπροσωπεία του SPD στην ευρωομάδα έχασε σχεδόν τις μισές θέσεις στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές, καθιστώντας τις πιθανότητες του Μπούλμαν να κερδίσει την προεδρία ελάχιστες. Αντίθετα, το ισπανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κέρδισε έξι έδρες στις τελευταίες εκλογές, καθιστώντας το κόμμα τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία και ενισχύοντας τις πιθανότητες της Γκαρσία.

Ο Μπούλμαν είναι ο ηγέτης της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για 14 μήνες κι έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν ήρθε προσκεκλημένος του Αλέξη Τσίπρα σε μια προσπάθεια να κάνει το άνοιγμα προς τους Σοσιαλιστές. Ο Μπούλμαν από την άλλη απομονώθηκε από το Κίνημα Αλλαγής που δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να δει τον ΣΥΡΙΖΑ να εντάσσεται στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα