Τέλος εποχής για το καφέ – ζαχαροπλαστείο «Κοραής»

14:41 6/2/2020 - Πηγή: In.gr

Τέλος εποχής για το καφέ – ζαχαροπλαστείο «Κοραής» στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Ιπποκράτους, ύστερα από μια διαδρομή μισού σχεδόν αιώνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποτέλεσε στέκι πολλών Αθηναίων, επωνύμων και μη.

Ο «Κοραής», που αναγκάστηκε να παύσει τη λειτουργία του λόγω ιδιόχρησης από τη νέα ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας στην οποία στεγαζόταν, άνοιξε τις πόρτες του το 1971.

Επί ολόκληρες δεκαετίες το εν λόγω καφέ – ζαχαροπλαστείο,

δημιούργημα της οικογένειας Χήτα, ήταν στέκι φοιτητών, επαγγελματιών της περιοχής και πολλών άλλων πελατών, που απολάμβαναν έναν πραγματικά διαφορετικό εσπρέσο και καπουτσίνο, αλλά και την υπέροχη τυρόπιτα κουρού, που σερβιριζόταν με μαχαιροπίρουνο, κομμένη σε κομματάκια.

Το πατάρι του «Κοραή» αποτελούσε έναν αληθινό χώρο φιλοξενίας, συνηθισμένο σημείο συνάντησης και επικοινωνίας για φίλους, γνωστούς, ζευγάρια και παρέες.

Στα τραπέζια του σύχναζαν άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, όπως ο μόνιμος θαμώνας Νάνος Βαλαωρίτης, ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο Μίμης Φωτόπουλος και ο Λαυρέντης Διανέλλος.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό εάν το πολυσύχναστο καφέ – ζαχαροπλαστείο της διασταύρωσης Ναυαρίνου και Ιπποκράτους θα συνεχίσει τη λειτουργία του σε κάποιο άλλο σημείο της πρωτεύουσας.

Σε κάθε περίπτωση, χάρη στις ιδιαίτερες γεύσεις του αλλά και τις μνήμες που κουβαλά, ο «Κοραής» θα συνεχίσει να είναι παρών στο νου και στην καρδιά των Αθηναίων ως ένα αξιομνημόνευτο κομμάτι της κοινωνικής ζωής των πέντε τελευταίων δεκαετιών, ως μια ψηφίδα της σύγχρονης ιστορίας της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα