Τασούλας: Απάντηση στην Αγκυρα η ακατάλυτη συμπόρευση Ελλήνων – Κυπρίων

20:32 12/9/2019 - Πηγή: In.gr

«Οι Έλληνες και οι Κύπριοι -και ειδικά σε αυτή τη φάση που η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται σε απαράδεκτη έξαρση- ως απάντηση δεν έχουν μόνο το δίκαιο των απόψεων και των θέσεών τους, έχουν και την ακατάλυτη συμπόρευσή τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Συλλούρη.

Κατά τη συνάντησή του

με τον κ. Συλλούρη, ο πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε τη «σύσσωμη και στιβαρή συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς την Κύπρο, σε αυτή τη φάση των πυκνών εξελίξεων και των πυκνών προκλήσεων σε σχέση με το εθνικό ζήτημα».

«Οι σχέσεις των δύο Κοινοβουλίων είναι εντυπωσιακά καλές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τις αναβαθμίσουμε. Δεν είμαι όμως εδώ μόνο για να εκφράσω την αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για να εκφράσω, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου που αντιπροσωπεύει κατά το ελληνικό Σύνταγμα τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, τη σύσσωμη και στιβαρή συμπαράσταση του ελληνικού λαού προς την Κύπρο, σε αυτή τη φάση των πυκνών εξελίξεων και των πυκνών προκλήσεων σε σχέση με το εθνικό ζήτημα» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρή απάντηση Λευκωσίας για Αμμόχωστο: Δεν θα μείνουμε αδρανείς στις τουρκικές προκλήσεις

Ο Φάκελος της Κύπρου

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, αναφερόμενος στον Φάκελο της Κύπρου, είπε πως ο έβδομος και ο όγδοος τόμος θα παραδοθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου. «Είμαστε πανέτοιμοι σχεδόν για τον έβδομο και τον όγδοο τόμο και συνεχίζουμε με καλπασμό για τους επόμενους τόμους, με προοπτική κάθε έξι ή επτά εβδομάδες να ολοκληρώνεται και ένας» σημείωσε.

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε και στα βήματα για την διακοινοβουλευτική συνεργασία και την αναβάθμιση των σχέσεων με χώρες στην ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχιστεί η προσπάθεια που κάνουμε στο πλαίσιο της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας μας με γειτονικές χώρες, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, ώστε «να διαδραματίσουμε ως Κοινοβούλια τον ρόλο μας στην αναβάθμιση των σχέσεων με χώρες της ευρύτερης περιοχής μας, βοηθώντας έτσι, με τον δικό μας τρόπο, τους στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής».

Οι συναντήσεις του Κ. Τασούλα

Σήμερα, ο κ. Τασούλας συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, κ. Χρυσόστομο Β΄, με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο, με τον πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα, με την πρόεδρο του Κινήματος «Αλληλεγγύη», Ελένη Θεοχάρους, και με τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργο Περδίκη.

Αύριο, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα απευθύνει ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου και θα αποτίσει φόρο τιμής σε εμβληματικά μνημεία του Κυπριακού Αγώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα