Τα θρυλικά γυαλιά του Τζον Λένον απέκτησαν νέο ιδιοκτήτη

16:50 17/12/2019 - Πηγή: In.gr

Τα χαρακτηριστικά στρογγυλά γυαλιά ηλίου που φορούσε ο Τζον Λένον πουλήθηκαν στην τιμή των 137.000 αγγλικών λιρών (περίπου 184.000 δολάρια) σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στο Λονδίνο.

Το θρυλικό «σκαθάρι» είχε ξεχάσει τα γυαλιά του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του Ρίνγκο Στάρ, το μακρινό 1968.

Τα γυαλιά του Τζον Λένον πουλήθηκαν από τον Άλαν Χάρινγκ, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την εποχή  ως οδηγός για τον Ρίνγκο Σταρ.

Ο Χάρινγκ είπε ότι πήρε την απόφαση να πουλήσει τα γυαλιά

του Λένον, μαζί με άλλα αντικείμενα του Λένον για συναισθηματικούς λόγους, ωστόσο διευκρίνισε ότι οι αναμνήσεις που έχει από αυτή την ιδιαίτερη περίοδο της ζωή του, εργαζόμενος για τους Beatles, είναι πολύ πιο σημαντική για τον ίδιο.

View this post on Instagram

In 1966, John Lennon was given a pair of round glasses to prepare for his role in Richard Lester's film How I Won the War. Quickly they became synonymous with his image and later his name, and are now the most iconic glasses in Rock and Roll history. Given to Ringo Starr’s driver, Alan Herring, by John Lennon in 1968, these sunglasses are one of a number of items being offered in our dedicated Beatles sale, open for bidding online until 2pm, 13th December. #TheBeatles #johnlennon

A post shared by Sotheby's (@sothebys) on Dec 12, 2019 at 4:30am PST

Σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε από τον Sotheby’s ανέφερε:

«Είχα πάρει τον Τζον Λένον, τον Ρίνγκο Σταρ και τον Τζορτζ Χάρισον στην Mercedes του Ρίνγκο και τους πήγαινα στο γραφείο.

Όταν βγήκε ο Τζον διαπίστωσα ότι άφησε τα γυαλιά ηλίου στο πίσω κάθισμα και ότι ένας φακός και ένας βραχίονας ήταν σπασμένοι.

Ρώτησα τον Τζον αν ήθελε να τα επιδιορθώσω και να του τα επιστρέψω και μου είπε να μην ανησυχώ, ότι ήταν μόνο για φιγούρα. Δεν τα έφτιαξα ποτέ. Τα κράτησα όπως τα άφησε ο Τζον».

Ο Χάρινγκ εργαζόταν αρχικά για τον Χάρισον και αργότερα για τον Ρίνγκο Σταρ.

Όπως εξήγησε την εποχή εκείνη είχε παρακολουθήσει ηχογραφήσεις θρυλικών άλμπουμ των Beatles όπως τα «White Album«, «Abbey Road» και «Let It Be» σε μία υπέροχη περίοδος, που ήταν κοντά τους.

Το 1966, στον Τζον Λένον δόθηκε ένα ζευγάρι στρογγυλά γυαλιά για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του στην ταινία του Ρίτσαρντ Λέστερ, «How I Won the War».

Τα γυαλιά αυτά γρήγορα έγιναν συνώνυμα με την εικόνα του και αργότερα το όνομά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα