Τα μεταξωτά βρακιά

18:31 6/12/2018 - Πηγή: In.gr

Δεν πάμε την εθνική ομάδα στην Τούμπα, για να μη διαταραχθούν οι σχέσεις οπαδών και διοίκησης του ΠΑΟΚ». Τάδε έφη Αγγελος Μπασινάς με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Πριν προχωρήσουμε ωστόσο, ένα μικρό διάλειμμα σχετικά με τη λαϊκή ρήση για τα «… μεταξωτά βρακιά». Τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν φαίνεται να διαθέτουν οι παρεπιδημούντες στο πάρκο Γουδή.

Οπου κατοικοεδρεύει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Το να πάρεις την ΕΠΟ απεδείχθη σχετικά εύκολο. Εβαλε πλάτη η «υπουργάρα»

ο Κοντονής, πήγε το μαλλί στα έξι εκατομμύρια ευρώ, όπως κατήγγειλε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο στόχος επετεύχθη. Αντε και το πήρες το ποδόσφαιρο στα χέρια σου. Ξέρεις να διαχειρισθείς; Μέχρι τώρα ξέραμε τις κινητές εορτές. Πάσχα, Καθαρή Δευτέρα κ.λπ. Με τη νέα κατάσταση στην ΕΠΟ, πες την και εξυγίανση, μεταβλήθηκε σε κινητή και η έδρα της εθνικής ομάδας.

Μαθητευόμενοι

Καταρχήν, άνευ λόγου και αιτίας παίρνουμε την Εθνική από το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Το πλέον σύγχρονο γήπεδο. Γιατί; Γιατί έτσι. Γιατί θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα, ό,τι έχει σχέση με τον Ολυμπιακό αποτελεί παρελθόν. Τα γεγονότα όμως στα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ χαλάνε τη σούπα. Πώς ν» ανεβάσεις την Εθνική στη Θεσσαλονίκη; Με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποδοκιμάζουν τους «αθηναίους» ποδοσφαιριστές.

Οπως έχει γίνει στο παρελθόν με τους οπαδούς του Αρη. Αποτέλεσμα; Η Εθνική υποχρεώνεται να παίζει στο αχανές και μη ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, μεταξύ συγγενών και φίλων. Οι μαθητευόμενοι μάγοι, ωστόσο, που διοικούν την Ομοσπονδία επιμένουν. Δηλώνουν πρώτη έδρα της Εθνικής το γήπεδο της Τούμπας. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Η υπερήφανη Θύρα 4 εκδίδει ανακοίνωση: «Μόνο πάνω από το πτώμα μας». Για να καταλήξει, «ΠΑΟΚ εσύ γ@@ την Εθνική».

Τόμπολα

Τι χαμπάρια μάστορα; Αντί να μιλήσει η ΕΠΟ, αντί να τοποθετηθεί ο ΠΑΟΚ, έβγαλε το φίδι από την τρύπα ο Μπασινάς: «Είμαστε η μοναδική ομάδα στον κόσμο, που η Εθνική δεν έχει έδρα. Είτε το ένα φταίει είτε το άλλο. Παρακαλάμε να βρούμε γήπεδο στην Εθνική κι αυτό το θεωρώ μεγάλη ντροπή. Εμείς είχαμε πει το γήπεδο της Τούμπας και στο Ηράκλειο. Από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα δεν θα παρακαλέσουμε και θα πάμε εκεί που μας θέλουν. Δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαλότητα, να δημιουργήσουμε προβλήματα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά και στις σχέσεις αυτών με τη διοίκηση». Τόμπολα.

Καταρχήν η εθνική ομάδα είχε έδρα. Δεν ήταν άστεγη. Την πήρανε άρον άρον από το Γεώργιος Καραϊσκάκης, χωρίς καν να ερωτηθεί ο Σκίμπε. Κατά δεύτερο λόγο, αυτός ο, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Γιώργος Βασιλειάδης πώς αισθάνεται ως υφυπουργός Αθλητισμού όταν ακούει τον Μπασινά να λέει «είναι ντροπή να παρακαλάει η Εθνική να βρει γήπεδο»;

Ουρά

Αν κάνει ασκήσεις αφωνίας, θα μπορούσε να τοποθετηθεί με γραπτή δήλωση. Να επαναλάβουμε για τρίτη φορά όμως αυτό που είπε ο Μπασινάς, για να το εμπεδώσουμε: «Να μη δημιουργήσουμε προβλήματα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και στις σχέσεις τους με τη διοίκηση». Δηλαδή, η εθνική ομάδα δημιουργεί προβλήματα; Δηλαδή, υπεράνω όλων η Θύρα 4; Δηλαδή υπεράνω της Εθνικής, η σχέση του ΠΑΟΚ με τους οργανωμένους οπαδούς του;

Σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Το πού θα παίξει η εθνική ομάδα δεν είναι θέμα επιλογής του ομοσπονδιακού προπονητή. Δεν είναι θέμα ταλαιπωρίας με δεύτερη μετακίνηση με αεροπλάνο. Εμείς που πήραμε το ποδόσφαιρο στα χέρια μας δεν ρωτάμε κανέναν, δεν μας ενδιαφέρει τίποτα και κάνουμε ό,τι μας γουστάρει. Οταν όμως δεν διαθέτεις μεταξωτά βρακιά, έρχεται η Θύρα 4 και σε υποχρεώνει να βάλεις την ουρά κάτω από τα σκέλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα