Συνήγορος πατροκτόνου στο One Channel: Ο Αλέξης έπαθε σοκ στο άκουσμα της απόφασης

20:23 13/7/2019 - Πηγή: In.gr

Να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της έφεσης αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας για τον 27χρονο Αλέξη, ο οποίος τον Μάιο του 2018 σκότωσε τον πατέρα του στις Βολίμες, υποστηρίζοντας ότι επί χρόνια εκείνος κακοποιούσε τον ίδιο την μητέρα του και τα αδέλφια του.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 27χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 8 ετών με αναστολή. Μιλώντας στην εκπομπή One Direct Weekend, ο συνήγορος υπεράσπισης

27χρονου Αλέξη, Βασίλης Ταουξής, έκανε λόγο για αναμενόμενη απόφαση την οποία περίμενε όλη η Ελλάδα.

Όλοι αγωνιούσαν, όλοι συνέπασχαν, όλοι προσπάθησαν να μας βοηθήσουν ψυχολογικά και ηθικά. Ηρθαν πάρα πολλοί άνθρωποι από το νησί της Ζακύνθου να μας συμπαρασταθούν, ενώ δεκάδες ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την εκδίκαση της υπόθεσης, ο κ. Ταουξής ανέφερε πως ήταν μια ατομική και οικογενειακή τραγωδία η οποία ξετυλίχτηκε λεπτό προς λεπτό στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών και τόνισε πως αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μια κατάσταση φρίκης την οποία βίωνε επί πάρα πολλά χρόνια όλη η οικογένεια.

Ερωτώμενος ποια ήταν η αντίδραση του 27χρονου Αλέξη στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, είπε πως «έπαθε σοκ.

Δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων κυρίως από τον εισαγγελέα της έδρας. Την Δευτέρα, ο 27χρονος αναμένεται να βγει από τις φυλακές, όπως είπε ο συνήγορός του, και εξέφρασε την πεποίθηση να μπορέσει να μπει κανονικά η ζωή του σε μια ομαλότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για μεγάλο κύμα συμπαράστασης προς τον Αλέξη, με τον κόσμο να βλέπει στο πρόσωπό του «ένα δράστη που όμως σήκωσε έναν οικογενειακό σταυρό μαρτυρίου».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα