Στο Μαξίμου η Μέρκελ – Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

18:04 10/1/2019 - Πηγή: In.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κ. Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας, έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν τις 17:30 και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα,

θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, περίπου στις 19:40.

https://tv.in.gr/uploads/20190110/174632_merkel_athens.mp4

Η ατζέντα των συζητήσεων της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο σε αυτή περιλαμβάνεται η Συμφωνία των Πρεσπών, η έξοδος από το Μνημόνιο και βέβαια το προσφυγικό.

Την ίδια ώρα, είναι αμφίβολο εάν ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων. Λίγες μέρες πριν την άφιξη της κ. Μέρκελ στην Αθήνα, πάντως, η γερμανική κυβέρνηση έσπευσε να κλείσει κάθε συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Παράλληλα, στο Βερολίνο φαίνεται ότι υπάρχει ανησυχία για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, η κ. Μέρκελ αναμένεται να υπογραμμίσει προς τον κ. Τσίπρα την ανάγκη προώθησης των δύσκολων μεταρρυθμίσεων και διατήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιτεύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα