Στο Λονδίνο το πρώτο ταξίδι Μακρόν μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

01:02 13/6/2020 - Πηγή: In.gr

Στο Λονδίνο θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι από το ξέσπασμα της πανδημίας του κοροναϊού ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Μακρόν θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα της Βρετανίας Κάρολο, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

Ο γάλλος πρόεδρος θα βρεθεί στη βρετανική πρωτεύουσα την Πέμπτη για να τιμήσει την 80η επέτειο από την έκκληση του γάλλου προέδρου Σαρλ ντε Γκολ

προς τους Γάλλους να αντισταθούν στην ναζιστική κατοχή κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο Μακρόν θα απονείμει την τιμητική διάκριση «Legion of Honor» στο Λονδίνο, καθιστώντας την την έβδομη πόλη στην οποία απονέμεται η υψηλότερη διάκριση της Γαλλίας.

Η διάκριση έχει ήδη απονεμηθεί στο Αλγέρι, το Βελιγράδι, τη Μπραζαβίλ, τη Λιέγη, το Λουξεμβούργο και το Βόλγκογκραντ.

Αυτό το ταξίδι του Μακρόν στο εξωτερικό θα είναι το πρώτο του από τότε που επισκέφθηκε τη Νάπολη για τη γαλλο-ιταλική Σύνοδο Κορυφής στις 27 Φεβρουαρίου, λίγες εβδομάδες πριν κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης για να ανακοπεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλλα είναι τα πρώτα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα εγκαταλείψουν το lockdown για να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο γεγονός.

Η Βρετανία έχει τεθεί σε ισχύ υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για τους περισσότερους ταξιδιώτες που προέρχονται από το εξωτερικό. Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί για την πρόληψη νέων μολύνσεων από το εξωτερικό.

Ωστόσο, ο γάλλος ηγέτης θα εξαιρεθεί δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σε δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λονδίνο, Μακρόν,londino, makron