Στις 27 ημέρες ο μέσος χρόνος έκδοσης αποφάσεων ασύλου
Στις 27 ημέρες ανέρχεται το 2020 ο συνολικός μέσος χρόνος, από την αρχική καταγραφή των νεοεισερχόμενων υπηκόων τρίτων χωρών μέχρι την έκδοση απόφασης ουσίας πρώτου βαθμού, έναντι 183 ημερών το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Συγκεκριμένα, ο μέσος χρόνος από την καταγραφή της βούλησης για άσυλο μέχρι την έκδοση της απόφαση ήταν το 2019 148 ημέρες έναντι 22 ημερών το 2020. Επίσης, ο μέσος χρόνος μεταξύ της καταγραφής από την Ελληνική Αστυνομία και την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης ανήλθε το 2019 στις 35 ημέρες ενώ το 2020 στις πέντε ημέρες.
Όπως
Την ίδια ώρα, ωστόσο, οι εκκρεμείς αποφάσεις αυξήθηκαν από 87.461 στις 31/12/2019 σε 93.327 στις 31/1/2020, ενώ οι εκκρεμείς προσφυγές στην Αρχή Προσφυγών σημείωσαν μείωση από 14.610 στις 31/12/2019 σε 11.742 στο τέλος Φεβρουαρίου 2020.
Οι ροές το πρώτο δίμηνο του 2020 εμφανίζουν αύξηση σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2019, με τον Ιανουάριο η αύξηση να φτάνει το 35% και τον Φεβρουάριο το 20%. Ωστόσο, η αύξηση τον Φεβρουάριο του 2020 δείχνει να είναι ελαφρώς συγκρατημένη (2.072 αφίξεις) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (3.118 αφίξεις).
Οι μεταφορές από τα νησιά στην ενδοχώρα σε συνδυασμό με τις επιστροφές προς την Τουρκία και τις εθελούσιες επιστροφές κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020 είναι μεγαλύτερες από τις ροές το ίδιο διάστημα «επιτυγχάνοντας καθαρή μείωση του συνολικού πληθυσμού στα νησιά», όπως επισημαίνει το υπουργείο. Συγκεκριμένα, οι μεταφορές από τα νησιά στην ενδοχώρα το δεύτερο εξάμηνο του 2019 ανήλθαν σε 12.095 έναντι 7.251 το πρώτο εξάμηνο του 2019.
6.174 μεταφορές το πρώτο δίμηνο του 2020Κατά το πρώτο δίμηνο του 2020 οι μεταφορές ανήλθαν σε 6.174, δηλαδή 984 περισσότερες από τις αφίξεις στα νησιά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Επίσης, τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν 63 επιστροφές στην Τουρκία και 52 εθελούσιες επιστροφές μέσω Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, ενώ τον Ιανουάριο 53 επιστροφές και 47 εθελούσιες αναχωρήσεις. Όλο το 2019 οι επιστροφές ήταν 195 και οι εθελούσιες αναχωρήσεις 296.
Οι δομές στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά φιλοξενούν 6,17 φορές περισσότερο κόσμο από τη χωρητικότητά τους, με τη μεγαλύτερη υπερκάλυψη να εμφανίζει η Σάμος με δυναμικότητα 648 ατόμων και τους διαμένοντες να φτάνουν τους 7.573. Ακολουθεί η Λέσβος, όπου το ΚΥΤ φιλοξενεί 6,8 φορές περισσότερα άτομα από τη χωρητικότητά του. Οι συνολικοί πληθυσμοί στα νησιά (εντός και εκτός ΚΥΤ) ήταν 41.899 στα τέλη του 2019 και 42.033 στα τέλη Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά από σήμερα στην έκδοση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος με στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Φορτηγό εξετράπη της πορείας του - Νεκρός ο οδηγός
- Κρούσμα κορωνοϊού στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς
- Κοροναϊός: Στην εντατική ο 67χρονος, το ένατο κρούσμα
- Κοροναϊός : Σε κρίσιμη κατάσταση το 9ο κρούσμα – Ελέγχονται 52 συνταξιδιώτες του
- Ταξιδιωτική οδηγία-σοκ από ΗΠΑ κατά Ελλάδας: Συστήνουν στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε Αιγαίο & Έβρο!
- Χαμός σε ταβέρνα για ένα πιάτο φαγητό
- Συγκλονισμένος ο ηθοποιός Σωτήρης Σκάντζικας με τον χαμό της Κατερίνας Ζιώγου
- Αυτοεξευτελίζονται και Αυτοξεβρακώνονται... ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ο εχθρός που έρχεται για τον Συριζαίο Πετρόπουλο... ΒΙΝΤΕΟ
- Σε γραμμή Ερντογάν ο Όρμπαν: Να σταματήσουμε 130.000 μετανάστες στα Βαλκάνια
- Επικίνδυνα φαινόμενα: Μαθητές κάνουν αποχή με σύνθημα «Σύνορα κλειστά, έλεος σε κανέναν»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Κοροναϊός : Σε κρίσιμη κατάσταση το 9ο κρούσμα – Ελέγχονται 52 συνταξιδιώτες του
- Επικίνδυνα φαινόμενα: Μαθητές κάνουν αποχή με σύνθημα «Σύνορα κλειστά, έλεος σε κανέναν»
- ΕΦΚΑ: Νέες ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες
- Πορείες αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες – Κάλεσμα αντιρατσιστικών οργανώσεων
- Πάνος Ιωαννίδης: Αποκαλύψεις για την τελική δεκάδα του ριάλιτι μαγειρικής
- Ο Όρμπαν υιοθετεί το αφήγημα Ερντογάν για «χιλιάδες μετανάστες στα Βαλκάνια»
- Σελήνη και ζώδια: Ποια θεά συμβολίζει η σεληνιακή σου όψη;
- Αισιόδοξος ο Φαν’τ Σιπ: «Η πρωτιά στον όμιλο εξαρτάται από εμάς»
- Ερευνα: Λιγότεροι οι «χρεωμένοι», «μόλις τα βγάζει πέρα» η πλειονότητα, πόσοι τρώνε από τα «έτοιμα»
- Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για όσα έγιναν στο ΣΕΦ

- Τελευταία Νέα In.gr
- Στις 27 ημέρες ο μέσος χρόνος έκδοσης αποφάσεων ασύλου
- Δήμαρχος Παιανίας: Προσωπικός στόχος είναι η πόλη μας να γίνει προσβάσιμη στα άτομα με ειδικές ανάγκες
- Μετά τα «ήξεις αφήξεις» για το άνοιγμα των συνόρων, η Μέρκελ δίνει 32 εκατομμύρια στην τουρκική ακτοφυλακή
- Ντε Λιχτ: «Είπα όχι σε Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν για να πάω στη Γιουβέντους»
- Πάνος Ιωαννίδης: Αποκαλύψεις για την τελική δεκάδα του ριάλιτι μαγειρικής
- Επικίνδυνα φαινόμενα: Μαθητές κάνουν αποχή με σύνθημα «Σύνορα κλειστά, έλεος σε κανέναν»
- Νοκ αουτ Σλούκας και Νάναλι με Ερυθρό
- Ερευνα: Λιγότεροι οι «χρεωμένοι», «μόλις τα βγάζει πέρα» η πλειονότητα, πόσοι τρώνε από τα «έτοιμα»
- Δένδιας για προσφυγικό : Οργανωμένη τουρκική επιχείρηση – Απαιτείται συλλογική αντιμετώπιση από ΕΕ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θεόδωρος Μιχαήλ: Το κορίτσι που ένιωθε αγόρι και πήρε την απόφαση να αλλάξει φύλο
- Τέσσερις στους πέντε δεν αποταμιεύουν σωστά για την σύνταξή τους (πίνακες)
- Φαν’τ Σιπ: «Η πρωτιά του ομίλου είναι στα χέρια μας»
- O Ζαν Πωλ Γκοτιέ ανακοίνωσε τι θα κάνει μέτα την αποχώρησή του από την Υψηλή Ραπτική
- Who is Kubrat Pulev’s girlfriend Andrea? (photos)
- Κορωνοϊός: Το πρώτο σοβαρό κρούσμα του ιού στη χώρα μας
- Pas Mal - Διασκεδάσαμε σε ένα αυθεντικό καρναβαλικό party με... εξωτική γοητεία! (φωτο)
- Υπόθεση Λεμπιδάκη: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης δύο εκ των καταδικασθέντων
- Άσαντ: "Συρία και Τουρκία έχουν ζωτικά κοινά συμφέροντα"
- Μπορέλ σε Ερντογάν: Απαράδεκτη η κατάσταση στα σύνορα με την Ελλάδα