Στην Επιτροπή Δεοντολογίας φέρνει η Γεροβασίλη τις δηλώσεις Μαρκόπουλου για τα Εξάρχεια

15:59 4/9/2019 - Πηγή: In.gr

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προσφεύγει η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Μαρκόπουλου για τα Εξάρχεια.

Ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια και την ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή μεταξύ άλλων είπε στον ΑΝΤ1

ότι «δεν τρέχει και τίποτα εάν χυθεί και λίγο αίμα στα Εξάρχεια».

Η κ. Γεροβασίλη καλεί τον πρωθυπουργό να καταδικάσει τις δηλώσεις Μαρκόπουλου, ενώ έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ζητώντας να θέσει το θέμα στην επιτροπή Δεοντολογίας.

Η επιστολή της Όλγας Γεροβασίλη:

«Προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Θέμα: Παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών από τον βουλευτή της ΝΔ. κ΄. Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο για δηλώσεις του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», χθες το πρωί (3/9/2019), ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, σχετικά με τα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια, ανέφερε επί λέξει: «Όχι όμως και αμέσως μόλις λίγο αιματάκι τρέξει από κάποιον μπαχαλάκια, αμέσως όλα τα μέσα ενημέρωσης πωπω το παιδί»

Όπως αντιλαμβάνεστε κύριε πρόεδρε, η δήλωση του βουλευτή της ΝΔ. προσβάλλει τον Βουλευτή και το κύρος του κοινοβουλίου. Εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής, έχετε την υποχρέωση να παρεμβαίνετε για την προστασία και ενίσχυση του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσµού και των Βουλευτών, τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και κατά την εν γένει δημόσια παρουσία τους.

Σας παρακαλώ να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις.

Με τιμή, Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γεροβασίλη Όλγα».

Keywords
Τυχαία Θέματα