Στα βήματα του Σαλβατόρε Φεραγκάμο

11:44 20/9/2020 - Πηγή: In.gr

«Αγαπώ τα πόδια. Μου μιλούν. Οπως τα παίρνω στα χέρια μου, νιώθω τα δυνατά τους σημεία, τις αδυναμίες τους, τη ζωντάνια ή τα ελαττώματά τους. Ενα καλό πέλμα, με δυνατή καμάρα, είναι απόλαυση στο άγγιγμα – μια θεϊκή κατασκευή. Η επιθυμία μου να δουλεύω με τα πόδια είναι αμείλικτη, ασταμάτητη και με κατέλαβε βαθιά όταν ήμουν ακόμη ένα μικρό αγόρι σε ένα απομονωμένο χωριό της νότιας Ιταλίας, 90 χιλιόμετρα ανατολικά της Νάπολης».

Aυτά τα λόγια ακούγονται στα πρώτα λεπτά του ντοκιμαντέρ «Salvatore: Shoemaker of Dreams» όσο η κάμερα σχεδόν ερωτοτροπεί με το γλυπτό του Ανρί Ματίς

«Etude de pied» (1909). Το φιλμ του πολυβραβευμένου ιταλοαλγερινού σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο έκανε πρεμιέρα στις αρχές Σεπτεμβρίου στο εφετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και είναι βασισμένο στην ομότιτλη αυτοβιογραφία του Σαλβατότε Φεραγκάμο, η οποία εκδόθηκε πρώτη φορά το 1957.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος γράφει για τον βίο και την πολιτεία του θρυλικού υποδηματοποιού με αφορμή την εν λόγω έκδοση, που πριν από λίγες ημέρες έγινε διαθέσιμη και για ακρόαση (σε μορφή podcast) στις διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες. Τα κεφάλαια του βιβλίου διαβάζουν γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης και της μόδας, μεταξύ των οποίων ο Στάνλεϊ Τούτσι, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, η Τζέσικα Αλμπα, ο Ντίλαν Τζόουνς, η Μισέλ Μόναχαν και η Βαλέρια Γκολίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαλβατόρε Φεραγκάμο,salvatore feragkamo