«Σπριντ» για τις μάσκες

12:06 29/8/2020 - Πηγή: In.gr

«Έτρεχαν» για τις… μάσκες στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου, σε συνεργασία με τη ΚΕΔΕ, να προλάβουν τις ημερομηνίες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οταν το βράδυ της Πέμπτης 21 Αυγούστου, ελήφθη η απόφαση ότι οι μαθητές πρέπει να φοράνε μάσκες, την επομένη το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ότι το κόστος για την αγορά των μασκών το

αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών (που πολιτικά εποπτεύει τους Δήμους και νομικά είναι υπεύθυνοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων).

Τη Δευτέρα το πρωί, 24 Αυγούστου, η πρώτη δόση (6,2 εκατ €) των χρημάτων της επιχορήγησης για τις μάσκες ήταν στο ταμείο της ΚΕΔΕ, της οποία προεδρος είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου. Την Πέμπτη 27 Αυγούστου, η ΚΕΔΕ έλαβε από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τις προδιαγραφές και την ίδια ημέρα έκανε την προκήρυξη για τις μάσκες.

Οι προσωρινοί ανάδοχοι θα ανακηρυχθούν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου με στόχο όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί να έχουν στα χέρια τους από δύο μάσκες ο καθένας.

Keywords
Τυχαία Θέματα