Σπίτι – υπερθέαμα στην Τσεχία με… 50.000 λαμπάκια

21:26 19/12/2018 - Πηγή: In.gr

Μπορεί τα Χριστούγεννα να αποτελούν μια από τις πλέον δημοφιλείς γιορτές του χρόνου, ωστόσο για πολλούς το στόλισμα μερικές φορές είναι αγγαρεία.

Το ίδιο όμως δε φαίνεται να ισχύει και για τον Βάτσλαβ Τρούνετς, ο οποίος επενδύει χρόνο και προσπάθεια προκειμένου να μετατρέψει το σπίτι του σε…χριστουγεννιάτικη υπερπαραγωγή!

Ο Τρούτεντς με ιδιαίτερη αφοσίωση έχει φροντίσει να «τυλίξει» το σπίτι του με 27 χλμ

φωτάκια.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια, με μόλις 200 λαμπάκια. Σταδιακά η διακόσμηση εμπλουτίστηκε με ακόμα περισσότερα φωτάκια, φτάνοντας σήμερα τον αριθμό ρεκόρ των 55.274 λαμπιονιών και 304 μετασχηματιστών.

«Γιατί το ξεκίνησα όλο αυτό; Εμπνεύστηκα από τις αμερικανικές ταινίες, αλλά δεν αντέγραψα επακριβώς τη διακόσμησή τους, παρέμεινα πιστός στις παραδόσεις της Τσεχίας» είπε ο Τρούνετς στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εκτός από τα φωτάκια, το σπίτι-υπερθέαμα κοσμούν μια φάτνη, ζώα, άμαξες, αστέρια και χιονάνθρωποι, που συμπληρώνουν την χριστουγεννιάτικη εικόνα του σπιτιού και κάνοντας το χωριό του Σοτόβιτσε πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Αν και η είσοδος είναι ελεύθερη για όποιον θέλει να επισκεφθεί το «υπέρλαμπρο» σπίτι οι όποιες δωρεές γίνονται ευπρόσδεκτες προκειμένου να καλυφθούν και τα έξοδα για το ηλεκτρικό ρεύμα ύψους 500 ευρώ.

TV Nova 16.11.2018 Televizní noviny

Δημοσιεύτηκε από Trunec Václav στις Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα