Σον Κόνερι : Ο πρώτος και ξεχωριστός πράκτορας 007

16:58 31/10/2020 - Πηγή: In.gr

Ο ηθοποιός Σον Κόνερι είναι ο καλύτερος Τζέημς Μποντ όλων των εποχών, όπως αποφάνθηκαν οι σινεφίλ στη Βρετανία, πατρίδα του θρυλικού πράκτορα 007. Ο δημοφιλής Σκωτσέζος ηθοποιός επικράτησε με διαφορά σε έρευνα που έκανε βρετανικό περιοδικό.

Sir Sean Connery dead: His James Bond movies RANKED – Which of his seven 007 movies

is best?https://t.co/yQyRNF5Jxa #JamesBond #SeanConnery pic.twitter.com/vMU7VL8pwe

— Daily Express (@Daily_Express) October 31, 2020

Πρώτος ρόλος ως Τζέιμς Μποντ

Το 1962 έκανε δοκιμαστικό και κέρδισε το ρόλο του Τζέιμς Μποντ στο κατασκοπικό θρίλερ του Τέρενς Γιανγκ «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Εναντίον Δρος Νο» («Dr No»), που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμινγκ. Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας και οι δύο συνέχειές της – «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με Αγάπη» («From Russia to Love», 1963) και «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 Εναντίoν Χρυσοδάκτυλου» («Goldfinger», (1964) – ανέδειξαν τις ταινίες του Μποντ σε παγκόσμιο φαινόμενο και τον Κόνερι σε διασημότητα με διεθνή ακτινοβολία.

Sean Connery: James Bond actor dies aged 90.

Connery was named the best ever Bond in a recent poll. Timothy Dalton and Pierce Brosnan were the runners-up. #JamesBond #SeanConnery
https://t.co/YPStQ8Csjg

— निखिल घाणेकर (Nikhil Ghanekar) (@NGhanekar) October 31, 2020

Ο εκλεκτός πράκτορας του κοινού

Ο καλύτερος Τζέιμς Μπόντ – και με τη βούλα του κοινού – είναι ο Σον Κόνερι. Στην έρευνα που έκανε το βρετανικό περιοδικό Radio Times, ο 89χρονος Σκωτσέζος ηθοποιός νίκησε με συντριπτική διαφορά. Με 44% έβγαλε «νοκ αουτ» τους Τίμοθι Ντάλτον, Πιρς Μπρόσναν, Ντάνιελ Κρέγκ και Τζορτζ Λέιζενμπι.

«Μάχη» έδωσε κυρίως με τον Τίμοθι Ντάλτον, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 32%, πρωταγωνιστής της ταινίας «The Living Daylights», το 1987.

Στην τρίτη θέση με 23% ο Πιρς Μπρόσναν, πρωταγωνιστής του «Golden Eye», το 1995.

Είχαν ήδη τεθεί εκτός μάχης, από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, άλλοι τρεις Τζεημς Μποντ. Ο Ροτζερ Μουρ, πράκτορας 007 στις δεκαετίες του ’70 και του ’80, βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Ακόμα πιο χαμηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών ο Ντάνιελ Κρεγκ, παρότι υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ σε τέσσερις ταινίες ενώ η πέμπτη – με τίτλο «No Time to Die»- αναμένεται στους κινηματογράφους. τον Νοέμβριο.

Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Τζορτζ Λέιζενμπι, ο οποίος ενσάρκωσε τον Βρετανό κατάσκοπο σε μία μόνο ταινία, με τίτλο «On Her Majesty’s Secret Service».

Keywords
Τυχαία Θέματα