Σλάβια Πράγας – Σεβίλλη 4-3

08:43 15/3/2019 - Πηγή: In.gr

Απίστευτη Σλάβια Πράγας, μυθική πρόκριση! Οι Τσέχοι επικράτησαν της Σεβίλλης με 4-3 στην παράταση, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Europa League.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την τσέχικη ομάδα, καθώς στο 15ο λεπτό προηγήθηκαν στο σκορ, χάρη σε γκολ του Ενγκαντό. Η ομάδα της Ανδαλουσίας, έφερε το παιχνίδι στα ίσα λίγο πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

του Μπεν Γιε Ντέρ.

Εξίσου καλά με το πρώτο, άρχισε και το δεύτερο μέρος για τη Σλάβια, μιας και στο 47′ κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, με τον Σούσεκ να κάνει το 2-1 από το σημείο του πέναλτι. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, ισοφαρίζοντας στο 54′ με τον Ελ Χαντάντι. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο συντηρητικά σε σχέση με τα πρώτα 50 λεπτά αγώνα, με το 2-2 να διατηρείτε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Στην παράταση η ισπανική ομάδα μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ χάρη σε γκολ του Φράνκο Βάσκες με ωραία κεφαλιά στο 98′, δείχνοντας να καθαρίζει την πρόκριση. Η Σλάβια Πράγας όμως είχε άλλη γνώμη. Οι Τσέχοι δεν το έβαλαν κάτω και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 102′ με τον Βαν Μπούρεν να σκοράρει από κοντά.

Οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδας συνέχισαν να κυνηγούν το τέταρτο γκολ μέχρι το τέλος και τα κατάφεραν, όταν στο 119′ ο Τραορέ σούταρε από το ύψος του πέναλτι και μετά από κόντρες η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, χαρίζοντας στην Σλάβια μία πολύ μεγάλη πρόκριση.

Όσο δύσκολα ήταν τα πράγματα για την Μπενφίκα κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα 90 λεπτά αγώνα, άλλο τόσο εύκολα ήταν στην παράταση. Οι «αετοί» πέτυχαν το πολυπόθητο γκολ με τον Ζόνας στο 71ο λεπτό, έστειλαν το ματς στην παράταση και εκεί δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να πετύχουν άλλα δύο γκολ για να επικρατήσουν με το τελικό 3-0.

Η ομάδα της Λισαβόνας ήταν ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους που με εξαίρεση μία φάση με τον Πέτκοβιτς στο 52′, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου βρήκε το γκολ που χρειαζόταν στο 71′ με τον Ζόνας και σκοράροντας ακόμη 2 γκολ στην παράταση με τους Φέρο στο 95′ και Γκριμάλντο στο 105′ επικράτησε με το τελικό 3-0 και πήρε αυτή το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα