Σε τροχιά αποδόμησης το Μαξίμου

12:29 29/5/2019 - Πηγή: In.gr

«O σώζων εαυτόν σωθήτω». Με αυτή την κλασική φράση περιγράφουν έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα μετά τη δεινή ήττα που υπέστη στις ευρωεκλογές. Το κλίμα παραμένει βαρύ και έχουν βγει στο παρασκήνιο τα μαχαίρια, με εκατέρωθεν βολές για τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωεκλογές, για τις επιλογές προσώπων σε δήμους και περιφέρειες κ.ά. Και όσο είναι μπροστά η κάλπη των βουλευτικών τόσο αυξάνεται η ένταση, καθώς

η προοπτική της ήττας φέρνει αντιμέτωπους πολλούς βουλευτές που θα δώσουν μάχη για την επανεκλογή τους.

Η οριστική απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, δύο ημέρες μετά την επέτειο της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από το δημοψήφισμα. Μετά από πολλά χρόνια κάλπες εθνικών εκλογών θα στηθούν στην καρδιά του καλοκαιριού και η μηχανή του χρόνου γυρίζει στο 1928, όταν υπήρξε εκλογική αναμέτρηση στις 19 Αυγούστου.

Η κυβερνητική δικαιολογία για κάλπες στις 7 Ιουλίου, αντί στις 30 Ιουνίου, είναι ότι δεν πρέπει να διαταραχθεί η διαδικασία των Εξετάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι να μην υπάρξει άμεσα διάλυση της Βουλής, αλλά αυτό να γίνει τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή να πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου.

-Ποια στελέχη μπαίνουν στο στόχαστρο για την ήττα;

-Γιατί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν καρφιά για το σχήμα της Προοδευτικής Συμμαχίας;

-Γιατί θα επιμείνει ο Πρωθυπουργός στο δίλημμα «πρόοδος ή συντήρηση»;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Σε τροχιά αποδόμησης το Μαξίμου

Keywords
Τυχαία Θέματα