Σε νέο χαμηλό υποχωρούν οι αποδόσεις του 5ετούς και του 10ετούς ομολόγου

20:30 21/1/2019 - Πηγή: In.gr

Πτωτική πορεία ακολουθούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, εξέλιξη θετική για την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές.

Σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σε νέα χαμηλό. Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνονταν πριν από λίγο στη δευτερογενή αγορά στο 4,154%, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο «ρεκόρ» του 4,156% που είχε καταγραφεί στις 5 Δεκεμβρίου 2018.

Το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου

γερμανικού τίτλου (0,247%) κυμαίνονταν στο 3,907%.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε και η απόδοση του 5ετούς, με τις εξελίξεις αυτές να σχολιάζονται και στο ξένο Τύπο.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου μειώνεται για έβδομη ημέρα με αποτέλεσμα να υποχωρεί σε χαμηλό πέντε μηνών εν μέσω εικασιών για νέα έκδοση ομολόγου, μεταδίδει το Bloomberg.

Η απόδοση του 5ετούς υποχώρησε 5 μονάδες βάσης στο 2,98%.

Όπως προσθέτει το πρακτορείο, ο πρωθυπουργός, ο Αλ. Τσίπρας, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε, επιδιώκει να νομοθετήσει ορισμένα σημαντικά μέτρα, που έχει υποσχεθεί στους ψηφοφόρους, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αύξηση του κατώτατου μισθού, προστασία ιδιοκτητών ακινήτων, συνταγματικές αλλαγές και επιστροφή στις αγορές ομολόγων με έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου.

Το ράλι στα ομόλογα δεν επηρέασε πάντως τις μετοχές, σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι οι ανησυχίες για την έκθεση των Ελλήνων οφειλετών επιβαρύνουν την επίδοση των τραπεζικών μετοχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα