Σε νέα βάση το Μεταναστευτικό

17:27 16/9/2020 - Πηγή: In.gr

Οι εμπρηστές της Μόριας συνελήφθησαν και έτσι μπήκε τέλος σε ένα ακόμη παραμύθι των «ψεκασμένων», ότι τις φωτιές τις έβαλαν τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ. Αφγανόπουλα ήταν οι εμπρηστές και έδρασαν με τέτοιον τρόπο ώστε μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν να κάψουν όλη τη δομή.

Εύσημα στην Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη, όπως και στην ΕΥΠ, για τη γρήγορη αντίδραση που θα φέρει σύντομα αυτά τα λεβεντόπαιδα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ομως η αποτέφρωση της Μόριας απέδειξε ότι «ουδέν κακόν αμιγές

καλού» και όπως εγκύρως ενημερώθηκα στις 23 του μηνός θα είναι έτοιμο το πολιτικό κείμενο με το οποίο θα τίθεται σε νέα βάση το Μεταναστευτικό σε σχέση τόσο με τις χώρες πρώτης γραμμής όπως είναι η Ελλάδα, όσο και με την Τουρκία που έχει δεχθεί τον κύριο όγκο των μεταναστών από τη Συρία και τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Οπως μου έλεγε χθες το μεσημέρι ο Γιώργος Κουμουτσάκος έπειτα από έναν μεγάλο γύρο επαφών με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, δεν είναι απίθανο να αναθεωρηθεί και η συνθήκη του Δουβλίνου, που εμπεριέχει επαχθείς όρους για την Ελλάδα. Η γερμανική προεδρία έχει έτοιμο το πολιτικό κείμενο και αν πάνε όλα καλά θα είναι έτοιμο και αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα είναι έτοιμα και τα τεχνικά κείμενα, ώστε να υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό.

Ο Κουμουτσάκος ήταν πάντως αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα βγει πολλαπλά ωφελημένη από αυτή τη σύνοδο κορυφής…

Για να δούμε, τι θα δούμε…

Επιδερμικές αλλαγές

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Αλέξης αντί να αλλάξει το κόμμα και να το κάνει σύγχρονο, προοδευτικό, αρκείται σε επιδερμικές αλλαγές, όπως αυτή με το λογότυπο του κόμματος, που επιχείρησε χθες, και για την οποία μας τα είχαν… «πρήξει» από ημερών με κάτι περίεργα σποτάκια στη σελίδα του προέδρου στο Facebook. Αυτή η χθεσινή δεν με ικανοποίησε εμένα προσωπικά, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Κάτι γραμμές αφύσικες που σχηματίζουν ένα αφαιρετικό αστέρι («για όλους» κατά τον Αλέξη) και ένα «ύψιλον» του ΣΥΡΙΖΑ σαν στραβωμένο «δικέλλι». Επαναλαμβάνω όμως ότι αυτό είναι δευτερεύον, το αν άρεσε σε εμένα ή όχι ή αν συνήρπασε τα πλήθη των συριζαίων, τα οποία βλέποντας το σποτάκι του Αλέξη τρέχουν αλλόφρονα να επιστρέψουν πίσω.

Εκείνο που προέχει να ειπωθεί είναι ότι με παλιά υλικά δεν φτιάχνεις καινούργιο κόμμα, «ούτε καμαρούλα μια σταλιά, δύο επί δύο», όπως έγραψε προ δεκαετιών ο αγαπημένος και σεβάσμιος πλέον Πρόεδρος Λευτέρης και ακόμα τραγουδάμε, δεν χτίζεις. Χρειάζεται ανανέωση παντού και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί, γιατί εκπροσωπεί ό,τι πιο αναχρονιστικό πέρασε από την πολιτική ζωή του τόπου – μια Δεξιά της Αριστεράς αποδείχθηκε, και έτσι θα παραμείνει.

Και κάτι ακόμη: στα δέκα χρόνια που ξεκίνησε η πορεία προς την εξουσία, οι συνεχείς ψευτοαλλαγές, λογότυπα, χρώματα κ.λπ., δείχνουν μια αγωνία να περάσει προς τα έξω η εικόνα του νέου και άφθαρτου. Και τώρα το ίδιο επιχειρεί ο πρόεδρος Αλέξης. Αλλά οι δημοσκοπήσεις όλο εκείνον τον Κυριάκο βγάζουν πρώτο και τη ΝουΔου του μπροστά με νταμπλ σκορ που λένε και στο μπάσκετ. Κοινώς «με τον ήλιο τα μπάζει, με τον ήλιο τα βγάζει» ο Αλέξης, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε, δεν έχει καταλάβει…

(Ασε που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τον καταδικάσει αυθωρεί και χωρίς ελαφρυντικά, διότι κατάφερε να επαναφέρει πανίσχυρη τη Δεξιά στην εξουσία, ενώ επί έντεκα σχεδόν χρόνια την κοιτούσε από μακριά με τα κιάλια…)

Μεσαιωνική… τηλεργασία

Εχω δεχθεί, από ισάριθμους φίλους των οποίων τα παιδιά εργάζονται σε δύο μεγάλες ελληνικές εταιρείες, μία τράπεζα και μία εμπορική επιχείρηση, ότι με τη μέθοδο της τηλεργασίας εργάζονται εξοντωτικές ώρες καθημερινά. Οτι δεν τηρείται κανένα ωράριο και φυσικά δεν υπάρχει και καμία επιπλέον απολαβή. Οτι πιέζονται και μάλιστα πολύ για να παραδώσουν εργασίες οι οποίες κανονικά θα κάλυπταν υπό ομαλές συνθήκες διάστημα μιας εβδομάδας ή και περισσότερο, μέσα σε μία ημέρα ή και δύο το πολύ.

Δεν ξέρω πώς μπορεί η Πολιτεία, και σε αυτούς τους καιρούς μάλιστα, να παρέμβει, αλλά το πράγμα με την καταστρατήγηση των εργασιακών όρων έχει παραγίνει. Μιλάμε για μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας μέσα στο σπίτι τους. Μήπως λοιπόν η Πολιτεία πρέπει να διερευνήσει το τι συμβαίνει με πρόσχημα τον κορονοϊό;

Η αγωνία της αντιπολίτευσης

Το από τη μύγα ξίγκι το έχεις ακούσει, αναγνώστη μου; Το έχεις ακούσει, δεν μπορεί. Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ, μην έχοντας σοβαρό αντιπολιτευτικό αφήγημα να τραβήξει την προσοχή της κοινωνίας, ασχολείται με ψύλλους στ’ άχυρα, υποθέτω δεν προξενεί καμία έκπληξη. Το έχουμε ζήσει και αλλού, το βλέπουμε και σε ό,τι αφορά το υπουργείο Πολιτισμού, όπου νέα τομεάρχης είναι η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου και βοηθός της ο κύριος Σκουρολιάκος, ο παλιός ηθοποιός. Ποιο είναι το πεδίο αντιπολίτευσης στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού; Τρία (αριθμός 3) κρούσματα Covid-19 στο υπουργείο Πολιτισμού και γιατί δεν ανακοινώνει η Μενδώνη τα κρούσματα, και γιατί το γραφείο Τύπου δεν λέει λέξη, και γιατί τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των υπολοίπων υπαλλήλων – τέτοια.

Λες και όταν σκάει κάπου σε έναν χώρο, γραφείο, υπουργείο, φορέα του Δημοσίου, κρούσμα κορωνοϊού ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να ανακοινώσει ότι σήμερα ασθενούν δύο άτομα, ένα τρίτο ολοκλήρωσε την καραντίνα του και πέντε άλλοι θεωρούνται ύποπτοι!

Αφήνω κατά μέρος ότι αυτά είναι στοιχεία που αφορούν τον ΕΟΔΥ και στέκομαι στο προκείμενο: για κάθε κρούσμα που εμφανίζεται εντός του εργασιακού χώρου ακολουθείται υποχρεωτικά συγκεκριμένο πρωτόκολλο ώστε να αποκλειστεί η διάχυση της νόσου.

Μα καλά, δεν τα γνωρίζουν αυτά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; διερωτήθηκα. Τα γνωρίζουν προφανώς, αλλά τους έχει καταλάβει η αγωνία της αντιπολίτευσης και κάνουν το ένα λάθος πάνω στο άλλο…

Μετεξεταστέοι

Εγινε και αυτό – στο χωριό Βουκολιές Χανίων Κρήτης. Μαθητές, λέει, έκαναν κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις μάσκες στο σχολείο. Κρέμασαν και πανό τα παιδιά για να δημοσιοποιήσουν τη διαμαρτυρία. Τι γράφει το πανό; Φωτογραφία που ανήρτησαν τα συριζοsites, για να δείξουν (λες και δεν το είχαμε καταλάβει) ότι υποστηρίζουν την αλόγιστη βλακεία, μας έδωσε την ευκαιρία να καταλάβουμε ότι ίσως θα έπρεπε να κάνουν κατάληψη για την αγραμματοσύνη που τους διακατέχει, και για την οποία δεν ευθύνονται αυτά βέβαια, αλλά οι εκπαιδευτικοί τους. Το πανό λοιπόν γράφει «Κατά την χρήση μασκών στα σχολεία»!!!

Συγχαρητήρια να απευθύνω προς όλους – εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα