Σαν να υπήρχε το Μετρό ο χαιρετισμός Τσίπρα στα εγκαίνια του σταθμού «Συντριβάνι»

16:00 29/12/2018 - Πηγή: In.gr

Θέατρο του παραλόγου από τον πρωθυπουργό, ο οποίος εγκαινιάζοντας τον σταθμό «Συντριβάνι» μίλησε σαν το Μετρό της Θεσσαλονίκης να υπήρχε και το μόνο που μένει είναι να το χρησιμοποιήσει το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, εγκαινιάζοντας τον σταθμό «Συντριβάνι» που θα λειτουργήσει σε… δύο χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας

είπε για το Μετρό της Θεσσαλονίκης: «Tο πιο γνωστό ανέκδοτο για την πόλη της Θεσσαλονίκης παύει να είναι πια ανέκδοτο και γίνεται πραγματικότητα».

Και συνέχισε: «Είναι στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών και αυτό που λείπει είναι δύο πράγματα: οι συρμοί και ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή οι πολίτες της Θεσσαλονίκης που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια αναμονής να έχουν τη δυνατότητα μιας σύγχρονης υποδομής που θα αλλάξει την ποιότητα της ζωής τους και την καθημερινότητα τους.»

Ο πρωθυπουργός εξήγησε, δε, με πανηγυρικό τόνο ότι «το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα γίνουν οι δοκιμές των συρμών» και πως «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη»…

Ο Αλέξης Τσίπρας θεώρησε ότι είναι εξαιρετικό επίτευγμα που το έργο του Μετρό προχώρησε ενώ παράλληλα διασώθηκαν και τα αρχαία ευρήματα. «Σπάσαμε το ψευτοδίλημμα που έλεγε ή αρχαία ή μετρό και καταλήξαμε σήμερα να έχουμε και αρχαία και Μετρό» υπογράμμισε.

Στο μεταξύ… διαγωνισμός για λεωφορεία

Μπορεί μεν «όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη», αλλά στο μεταξύ «θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πολιτών που μέχρι να λειτουργήσει το Μετρό δεν καλύπτονται επαρκώς».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι:

-τον Φεβρουάριο ενεργοποιείται ο νέος οργανισμός ΑΣΥΘ ο οποίος θα έχει την ευθύνη λειτουργίας όλων των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και του Μετρό συμπεριλαμβανομένου
-τον Φεβρουάριο προκηρύσσεται ο Διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. 350 νέα λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για αναβάθμιση των αμαξοστασίων
-προχωράμε σε μεταβατική διαδικασία ανασχεδιασμού των Αστικών Γραμμών προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών
-άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την άμεση πρόσληψη 150 νέων οδηγών με 2ετείς συμβάσεις έργου. Επίσης, προκήρυξη μετατάξεων τεχνιτών από άλλους φορείς και κυρίως από την ΕΛΒΟ. Παράλληλα, δρομολόγηση διαγωνισμού για πρόσληψη νέων μόνιμων οδηγών και τεχνιτών αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΑΣΥΘ.

Εκτός από το… ανύπαρκτο Μετρό, ο Αλέξης Τσίπρας ακάθεκτος στο ρόλο Μαυρογιαλούρου κατά την προεκλογική επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε και την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα : Και Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας θα ιδρύσουμε

Keywords
Τυχαία Θέματα