Σάλος με τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ της μόδας

07:01 27/7/2020 - Πηγή: In.gr

Μπορεί τα φετινά βραβεία CFDA, που θεωρούνται τα Όσκαρ της μόδας, να αναβλήθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αλλά οι βολές εναντίον του προέδρου του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής Τομ Φορντ από ανθρώπους του χώρου ξεκίνησαν.

Ειδικότερα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία και ξεκίνησε μία έντονη κριτική, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι κάθε χρόνο βραβεύονται τα ίδια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Τομ Φορντ.

We are pleased to announce the nominees for the 2020 #CFDAAwards. Originally set for June 8th, the event was indefinitely postponed due to COVID-19. Here are the nominees: https://t.co/l9fDuy70bR

CFDA (@CFDA) July 20, 2020

Beginning with American Womenswear Designer of the Year, the nominees are.. #AshleyOlsen and #MaryKateOlsen for @THEROW, @Brandonmaxwell, @gabrielahearst, @marcjacobs, and @TOMFORD. #CFDAAwardshttps://t.co/l9fDuy70bR

CFDA (@CFDA) July 20, 2020

Ο γνωστός σχεδιαστής Ναέεμ Καν (Naeem Khan) δημοσίευσε:

«Είναι οι ίδιοι υποψήφιοι κάθε χρόνο… Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε. Υποθέτω ότι πρέπει να είσαι λευκός ή ο πρόεδρος του CFDA για να είσαι υποψήφιος. Σύγκρουση συμφερόντων και αιμομιξία».

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο πρόεδρος Τομ Φορντ ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος σε δύο κορυφαίες κατηγορίες.

Για την ανδρική και γυναίκεια του συλλογή και για σχεδιαστής της χρονιάς, παρόλο που στο παρελθόν του είχε απονεμηθεί το βραβείο για τα Επιτεύγματα της Ζωής του καθώς και έξι ακόμα βραβεία στη συνέχεια.

Μάλιστα η κριτικός μόδας των «New York Times» Vanessa Friedman είχε προτείνει ότι εάν κάποιος βραβευτεί για τα επιτεύγματα της ζωής του, τότε θα έπρεπε να μην μπορεί να είναι υποψήφιος σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία ξανά.

Στον «χορό» των σχολιαστών μπήκαν και πολλοί λάτρεις της μόδας, οι οποίοι σχολίασαν στο διαδίκτυο:

«Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί σχεδιαστές BIPOC και POC… Όλο αυτό είναι τόσο βαρετό».

The winners will be announced on CFDA's digital channels on September 14th, kicking off the Official New York Fashion Week Schedule. For this year only, there are no honoree categories. Mark your calendars!https://t.co/l9fDuy70bR

CFDA (@CFDA) July 20, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα